Friss hírek

Bottas szerint a Ferrari megint altat

Fotó: Mercedes

Valtteri Bottas, a Mercedes F1-es pilótája örömmel látta, hogy az autójuk versenyképes az új motorral is – azonban számára annyira mégsem volt felhőtlen a pénteki edzésnap Franciaországban.

Bottas az első szabadedzésen még csapattársa, Hamilton mögött a 2. legjobb időt autózta, azonban a második gyakorláson problémái akadtak, így a csapat kihívta a bokszba.

„Örülök, hogy itt vagyunk Franciaországban, eddig csak a junior kategóriákban versenyeztem itt, szóval remek, hogy van nagydíjunk. Tetszik a pálya, bár nehéz és nagyon technikás.”

„Az első tréning rendben volt, de a második edzés kicsit trükkös volt. Csak néhány kört teljesítettem, aztán a hűtővíz szivárogni kezdett, ezt most is vizsgáljuk. Sajnos ez azt jelentette, hogy nem tudtam annyi hosszú etapot teljesíteni, mint szerettem volna.”

Hamilton mindkét szabadedzésen az élen végzett, a második tréningen például 7 tizedmásodperccel előzte meg a második helyezett Daniel Ricciardót, tehát úgy tűnik, a Mercedes továbbfejlesztett motorja eddig beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

„Lewisnak a második szabadedzésen is sikerült egy nagyon jó kört teljesítenie. Azt hiszem, versenyképesek leszünk” – mondta Bottas, azonban hozzátette, nem várják, hogy nagy előnyük lesz a Ferrarival szemben, hiszen úgy gondolja, hogy az olaszok pénteken „altattak”.

„De láthattunk péntekekként, hogy a Ferrari altat. Azt hiszem, megint ezt csinálják, szóval majd holnap és vasárnap meglátjuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!