Friss hírek

Bottas szerint a Williams okosabb lesz a jövőben

Sokkal okosabban dolgozhat majd a bajnokság hátralévő versenyein a Williams Forma-1-es csapata azok után, hogy értékes tapasztalatokat szerzett a Brit Nagydíjon – mondja Valtteri Bottas.


Sokkal okosabban dolgozhat majd a bajnokság hátralévő versenyein a Williams Forma-1-es csapata azok után, hogy értékes tapasztalatokat szerzett a Brit Nagydíjon – mondja Valtteri Bottas.

A grove-i gárda kiválóan szerepelt Silverstone-ban, a verseny rajtjánál ugyanis autói a Mercedesek elé kerültek – bár az időjárás végül keresztülhúzta a csapat számításait, így sem Bottas, sem csapattársa, Felipe Massa nem állhatott dobogóra, a Williams sokat tanult a Brit Nagydíjon.

Hirdetés
 

A verseny után Bottas azt mondta, ha a csapata megengedte volna neki, hogy megelőzze istállótársát, Massát, akár a győzelemért is harcba szállhattak volna, az istálló teljesítményért felelős főmérnöke, Rob Smedley azonban úgy nyilatkozott, amit lehetett, kihoztak a futamból.

„Lehetőségem volt megelőzni Massát a futam elején, amikor ezt megengedték. Azt gondolom, egy kicsit jobb volt a tempóm – főleg az első etapban –, ez látszott Felipe bokszba vezető körén is, amikor csaknem 1 másodpercet hoztam rajta” – mondta Bottas.

„De utólag már könnyű okosnak lenni. A csapat akkor azt gondolta, a legjobb, ha befagyasztja a pozíciókat és nem harcolunk egymással, hogy ne veszítsünk időt a Mercedesekkel szemben.”

„Az időzítés néha rendkívül fontos, amikor pedig szóltak nekem, hogy versenyezhetek a csapattársammal, egyszerűen már nem volt akkora előnyöm vele szemben. Végül pedig elkezdett esni, és vizes pályán nagyon gyengék voltunk. Küszködtem azzal, hogy felmelegítsem az abroncsaimat.”

„Utólag mindig könnyű megmondani, mit és hogyan kellett volna, de alapvetően egy olyan hétvége volt, ahol csapatként rengeteget tanultunk az esős teljesítménnyel, illetve a stratégiai döntésekkel kapcsolatban.”

„Szóval kétségtelen, hogy a jövőben sokkal okosabbak leszünk.”

„Alapvetően versenyezhetünk egymással a tavalyi Maláj Nagydíjon történtek óta [amikor Massa figyelmen kívül hagyta a csapatutasítást – a szerk.], de ez egy különleges helyzet volt, az első két helyen álltunk, ami elég régóta nem fordult elő. Szóval biztos, hogy legközelebb már jobbak leszünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!