Bottas szerint egyértelmű előrelépés az új Williams

Már az első előszezoni tesztnap után rendkívül elégedetten nyilatkozott új autójáról Valtteri Bottas.


Már az első előszezoni tesztnap után rendkívül elégedetten nyilatkozott új autójáról Valtteri Bottas.

A finn pilóta szerint a Williams FW37-es versenygépe egyértelműen sokat fejlődött elődjéhez képest, mely tavaly rendkívül jól szerepelt a bajnokság során.

„Volt némi csúszás, néhány elem késve érkezett meg, így a határokat feszegettük, hogy felkészüljünk az első napra” – mondta Bottas.

„De ahogy elkezdtünk körözni, minden remekül ment. Az első benyomások jók. Úgy érzem, jó alapokkal rendelkezünk, melyekre építeni tudunk. És igen, előrelépés, ezt tudom!”

„És még csak egy napon vagyunk túl, a tesztidőszakban jelentősen fejlődünk majd, mint ahogy az idény során is. Az autó következetesen viselkedett, a hosszú etapok során könnyedén tudtam konstans köröket futni. Már rögtön az első körök után jó érzéseim voltak az autóval kapcsolatban.”

„A köridőkre még nem hajtottunk. Csak a tervezett programot akartuk elvégezni, ki akartuk tapasztalni az új autót, és ez nagyon jól ment.”

Az ifjú versenyző kifejtette, aerodinamikailag fejlődött főképp sokat az autó.

„A kanyarokban sokkal következetesebb az autó. Ezt pedig jó volt érezni, hiszen ilyenkor jobban bízik az ember az autóban. Még sok tennivalónk van, hogy jobb teljesítményt sajtoljunk ki belőle, de ezt még nem itt kell megtennünk, bőven van időnk.”

Bottas 73 kört tett meg az első tesztnapon, ám ez még mindig 84-gyel kevesebb, mint amit Nico Rosberg futott a Mercedesszel.

„Mi nem is terveztünk 150 kört, hiszen kellett változtatgatnunk a nap során, ami időbe telik. Ők talán másra törekedtek” – mondta ezzel kapcsolatban a Williams versenyzője.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!