Orosz Nagydíj

Bottas szerint harcolhatnak a Red Bull-lal Kanadában

Bár a monacói hétvége nem a várakozásoknak megfelelően alakult, Valtteri Bottas, a Williams versenyzője úgy érzi, csapata a hétvégi Kanadai Nagydíjon is tartani tudja majd a lépést a Red Bull-lal.


Bár a monacói hétvége nem a várakozásoknak megfelelően alakult, Valtteri Bottas, a Williams versenyzője úgy érzi, csapata a hétvégi Kanadai Nagydíjon is tartani tudja majd a lépést a Red Bull-lal.

A grove-i gárda egyik autójával sem tudta magát a legjobb tízbe kvalifikálni Monte Carlóban, és csupán Felipe Massa tudott pontot szerezni, miközben Daniel Ricciardo dobogóra állhatott a Red Bull színeiben.

Bottas – kinek versenye Monacóban egy ERS-rendszerrel kapcsolatos probléma miatt hamar véget ért – úgy érzi, Kanadában képesek lesznek tartani a lépést a címvédő alakulattal.

„Azt gondolom, még harcolni tudunk a Red Bull-lal” – mondta a finn tehetség.

„Nem könnyű, hiszen tényleg fejlődnek, de Monaco vélhetően a szezon legjobb pályája volt számukra. Nekünk pedig papíron az egyik legnehezebb. Tovább kell dolgoznunk a fejlesztéseken.”

„Elméletileg Kanada jó lehet nekünk, hiszen hosszú egyenesek vannak ott. Tudjuk, hogy Montrealban olykor elég hűvös lehet az idő, és időnként problémákat okozhat az első gumik felmelegítése. Ismerjük a problémát, szóval próbáljuk megoldani.”

A Williams teljesítményért felelős vezetője, Rob Smedley elárulta, a szezon kezdete óta jelentős előrelépéseket tettek a hátsó tapadás tekintetében.

„Az első három versenyen minden a kigyorsításokról szólt, és rendkívül keményen dolgoztunk a különféle területeken erre vonatkozóan” – mondta a szakember.

„A csapatok nem igazán voltak felkészülve a monacói gumimelegítési problémákra – az időmérőn végezhettünk volna jobb munkát ebben a tekintetben. Az viszont pozitívum, hogy a kigyorsításokkal kapcsolatban jó úton járunk, márpedig ez egy olyan probléma, amit nehéz orvosolni.”

„De a felhők fölött mindig kék az ég, szóval elégedettek vagyunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS