Bottas szerint idén versenyeket nyerhet a Williams - F1VILÁG.HU

Bottas szerint idén versenyeket nyerhet a Williams

HIRDETÉS

2016-ban sokkal jobb eredményekre lehet képes a Williams Forma-1-es csapata, mint az elmúlt esztendőben – ezt mondja Valtteri Bottas. A finn szerint idén tovább erősödik az istálló.



2016-ban sokkal jobb eredményekre lehet képes a Williams Forma-1-es csapata, mint az elmúlt esztendőben – ezt mondja Valtteri Bottas.

A patinás brit istálló harmadikként zárt a konstruktőrök között 2015-ben, és bár az idei évre nem sokat változnak az F1-es szabályok, Bottas szerint a Williamsnek lehet esélye arra, hogy közelebb kerüljön a Mercedeshez és a Ferrarihoz.

„Lehetséges, de azt mindig is mondtam, hogy nagyon nehéz lesz” – mondta a finn tehetség.

„Nagyon versenyképes a környezet jelenleg, a szabályok pedig nem sokat változnak. A Mercedes és a Ferrari elég jó alapokkal rendelkezik az autót illetően, szóval nehéz feladat. De azt gondolom, sokkal jobban szerepelhetünk annál, mint 2015-ben.”

„Ha a következő szezonban az autón elvégzett valamennyi munka kifizetődik, akkor sokkal közelebb kerülhetünk, és akár még versenyeket is nyerhetünk.”

Bot

A Williamsnek tavaly működésileg is voltak problémái, főleg a bokszutcában, Bottas pedig pontosan tudja, ezeket meg kell oldaniuk, ha versenyre akarnak kelni az élcsapatokkal.

„Az idei tél arról szól, hogy tudunk-e gyorsabb autót építeni, vagy sem, és hogy meg tudjuk-e oldani azokat a gondokat, melyek tavaly hátráltattak minket – például a kerékcseréknél. Jobban kell dolgoznunk, és gőzerővel dolgozunk azon, hogy jobb idényünk legyen 2016-ban.”

Hirdetés

Bottas kifejtette, a 2015-ös szezonban nyújtott teljesítményüket nagyban befolyásolta az is, hogy viszonylag korán átálltak az új autó fejlesztésére.

„Talán korábban elkezdtünk a következő évi autóra fókuszálni, mint terveztük, mert láttuk, hogy nem igazán tudunk versenyre kelni a Mercedesszel. Az utolsó pár futamon nem sok fejlesztésünk volt, és szerintem ez megmagyarázza, miért is nőtt egy kicsit a lemaradásunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!