Friss hírek

Bottas szerint nem volt unfair Hamilton alternatív taktikája

Valtteri Bottas szerint semmi unfair nem volt abban, hogy a Mercedes megengedte Lewis Hamiltonnak Imolában, hogy egy alternatív taktikával próbálkozzon. A stratégia végül bevált az angolnak, és simán nyerte az Emilia Romagna Nagydíjat.

A vasárnapi versenyen Bottas rajtolhatott a pole-ból, míg Lewis Hamilton a rajtnál pozíciót veszített Max Verstappennel szemben, és visszacsúszott a 3. helyre.

Miközben Bottasnak viszonylag korán ki kellett állnia a bokszba, hogy védekezzen az elévágással próbálkozó Verstappennel szemben, Hamilton azt kérte a csapattól, hadd nyújtsa el első etapját a közepes abroncsokon.

A brit végül az eltérő taktikával képes volt akkora előnyre szert tenni, hogy Bottas és Verstappen elé jöjjön vissza kerékcseréje után – ráadásul segítségére volt egy rövid virtuális biztonsági autós periódus is.

Az, hogy a Mercedes lehetőséget biztosított Hamiltonnak egy alternatív taktikára, éles kontrasztban áll a Portugál Nagydíjon látottakkal, ahol a csapat nem engedte Bottasnak, hogy eltérő gumikeverékkel próbáljon szembe szállni csapattársával.

Bottas viszont az imolai verseny után leszögezte, semmi kivetnivalót nem lát a történtekben, és egyértelmű volt, hogy a Verstappennel való küzdelem miatt eltérően kell taktikázniuk.

„Két eltérő esetről beszélünk” – mondta Bottas, amikor erről kérdezték vasárnap.

„A verseny reggelén átfutottuk a terveket, hogy mi is történik akkor, ha az egyikünk nyomás alá kerül, és megvan a lehetősége annak, hogy a Red Bull elévágással próbálkozik.”

„Ez most én voltam, szóval nyilván reagálnom kellett, és ugyanez lett volna Lewis esetében is. Az egyetlen dolog az lett volna számomra is, hogy el akartam volna nyújtani az etapot, hogy lássam a lehetőségeket.”

„Lewisnak nagyon kifizetődött, de ha fordítva lett volna, nekem is ugyanennyire kifizetődött volna.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!