Friss hírek

Bottas szerint szép jövő vár a Williamsre, ő mégis az Alfa Romeót választotta

Valtteri Bottas elárulta, lehetősége lett volna arra, hogy visszatérjen a Williams Forma-1-es csapatához, ő azonban úgy gondolta, az Alfa Romeo jobb lehetőséget jelent számára a következő évekre.

A finn pilóta a tavalyi szezont követően távozott a Mercedestől, ahol 2017-ben a visszavonult világbajnok, Nico Rosberg helyét vehette át.

A Forma-1-ben Bottas még 2013-ban mutatkozott be a Williams csapatával, és lehetősége lett volna arra, hogy 2022-ben visszatérjen a brit istállóhoz.

„Igen, volt lehetőségem erre” – mondta a 10-szeres futamgyőztes a Beyond The Grid című podcastben.

„Reálisan nézve a helyzetet, hosszabb távon nem volt olyan sok opció, vagy a Williams, vagy az Alfa Romeo. Nem volt könnyű döntés. Próbáltam mindkét részről annyi információt begyűjteni, amennyit csak tudtam, ugyanakkor pedig hallgattam a megérzésemre.”

„Nem volt egyszerű. Tényleg azt gondolom, hogy a Williamsnél fordulópont következik. Azt gondolom, remek jövő vár rájuk. De valahogy az volt az érzésem, hogy az Alfa a megfelelő választás számomra.”

Bottas hozzátette, az is vonzó volt számára, hogy egy olyan csapatnál versenyezzen, mely Ferrari-motorokat használ – a finn ugyanis F1-es pályafutásában csak Mercedes-erőforrásokkal versenyzett.

„Mondhatni jó volt egy nem Mercedes-motoros csapathoz szerződni. Teljesen új a dolog, teljesen más.”

Bottas több évre szóló szerződést kötött az Alfa Romeóval, ahol a kínai Guanyu Zhou csapattársa lesz idén.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!