Bottas szerint szoros lesz a montreali időmérő

Bár az eső miatt a második szabadedzésen nem sok munkát tudtak elvégezni, a Williams mindkét versenyzője elégedetten nyilatkozott a Kanadai Nagydíj pénteki edzésnapját követően.


Bár az eső miatt a második szabadedzésen nem sok munkát tudtak elvégezni, a Williams mindkét versenyzője elégedetten nyilatkozott a Kanadai Nagydíj pénteki edzésnapját követően.

Valtteri Bottas a nyitóedzést a tizenegyedik, a második gyakorlást pedig a hatodik helyen zárta.

A Williams versenyzője elárulta, bár autója versenyképesnek tűnt ma, úgy véli, a szombati kvalifikáción nem lesz könnyű dolguk.

„Az eső mindenkinek tönkretette a második szabadedzést, de tudtuk, hogy jönni fog, szóval az első gyakorlás végén el tudtunk végezni olyan feladatokat is, melyeket általában a második tréningen végzünk” – mondta a finn tehetség.

„Megtettem egy hosszabb etapot több üzemanyaggal, szóval vannak információink a fékekre, a motorra, a gumihőmérsékletre, és az autó egyensúlyára vonatkozóan.”

„Versenyképesek voltunk ma, mint általában péntekenként, szóval legalább olyan lehet a teljesítményünk, mint Barcelonában volt. Az időmérő szoros lehet itt, még akkor is, ha minden összejön. Szóval meg kell bizonyosodnunk arról, hogy sikerül mindent megtalálnunk.”

Felipe Massa az első edzésen hatodik, a másodikon nyolcadik lett, és bár még sok megválaszolatlan kérdés van bennük, elégedett autója eddigi teljesítményével.

„Az eső miatt kiesett a második edzés, de előtte az autó jól működött, és már rögtön elégedett voltam az egyensúllyal” – fogalmazott a rutinos versenyző.

„A pálya tapadása nagyon alacsony volt, de ez mindenkit ugyanúgy érint. Ez a pálya kétségkívül jobban fekszik nekünk, mint a monacói. A holnapi harmadik edzés még fontosabb lesz a mai eső miatt, szóval sok mindent meg kell mér értenünk, hogy jól felkészíthessük az autót az időmérőre.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!