Bottas szerint túl nagy a Williams lemaradása

Valtteri Bottas szerint versenytempó tekintetében bizony komoly lemaradásban van a Williams Forma-1-es csapata legfőbb riválisaihoz képest.


Valtteri Bottas szerint versenytempó tekintetében bizony komoly lemaradásban van a Williams Forma-1-es csapata legfőbb riválisaihoz képest.

A grove-i istálló tavaly kiváló évet teljesített, az évad második felében a Mercedes legfőbb kihívója volt a versenyeken.

A Williams az idei szezont az előrelépés reményében várta, egyelőre azonban úgy tűnik, nemcsak a Mercedes, de a Ferrari is előttük jár.

„Szepangban maximalizáltuk az eredményeket, de a versenytempó hiányzik – nem is akármennyi” – mondta Valtteri Bottas, aki csapattársát, Felipe Massát megelőzve ötödik lett a Maláj Nagydíjon.

„Egy ideális versenyen, a mezőny elejéről rajtolva nem lett volna ekkora a lemaradásunk, de ez jelenleg túl nagy – sokkal nagyobb, mint vártuk.”

„Ez pedig jól mutatja, hogy rengeteg a tennivalónk. Sokkal több potenciál van bennünk, egyszerűen csak több teljesítményt kell kisajtolnunk magunkból, mert a többiek óriási előrelépést tettek.”

Bottas kifejtette, a lassú kanyarokban különösen fejlődnie kell a Williamsnek.

„Forgalomban úgy tűnik, küszködünk a lassú kanyarokból való kigyorsításokkal a Toro Rossóhoz és a Red Bullhoz képest. Úgy fest, a Toro Rosso jóval erősebb azokon a területeken, melyeken mi gyengélkedünk, ez pedig a lassú és közepesen gyors kanyarok kijárata.”

„Lesznek újításaink, most pedig a legtöbb, amit tehetünk, hogy tanulunk mindenből, amiből csak lehet.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!