Bottas: Szinte csak vitorláztunk a versenyen

A vasárnapi Osztrák Nagydíj nagy részében a túlmelegedéstől kellett megóvnia versenyautóját Valtteri Bottasnak – a finn a győzelemért miatt nem harcolhatott, de legalább a dobogóra felállhatott.

A Mercedesnek a teljes spielbergi hétvége problémásan alakult, a futamon pedig egész egyszerűen nem tudtak harcba szállni a Red Bull-lal és a Ferrarival, versenyzőik ugyanis végig túlmelegedési gondokkal küszködtek.

Valtteri Bottas végül a 3. helyen ért célba, és elmondása szerint a futam nehezebben alakult, mint várták. Ennek ellenére úgy érzi, amit tudott, azt megtette.

Hirdetés
 

„Szerintem a legtöbbet hoztuk ki ebből a napból” – mondta a Mercedes versenyzője.

„Számítottunk arra, hogy trükkös futam lesz, de még nehezebb volt, mint vártuk. Rengeteget kellett vitorláznunk, nem tudtunk minden motormódot használni, hogy megkíméljük a motort a túlmelegedéstől. Szóval nem is igazán tudtunk versenyezni, és a verseny legnagyobb részében a hőmérsékleteket kellett kordában tartanom.”

„Emiatt a védekezés és a támadás is nagyon nehéz volt. Viszont a pozitívumokra kell koncentrálnunk: szereztem néhány értékes pontot ezen a hétvégén, és nem hiszem, hogy túl nagy különbség volt a versenytempóban. Szóval nem volt minden rossz. Ki fogjuk vizsgálni a dolgot, és remélhetőleg Silverstone-ban megerősödve gurulhatunk ismét pályára.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Bottas: Szinte csak vitorláztunk a versenyen
Alonso hibája után változtat a rajtkockákon az FIA
Norris nem vár csodát Melbourne-ben, de nem olyan rossz a helyzet, mint kívülről tűnik
Hamilton 10 éve a Mercedesnél: Sokan azt mondták, rosszul döntöttem!
Aston Martin: Csábító volt visszahívni Vettelt, amikor Stroll lesérült

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!