Kattints, és kövesd velünk a Stájer Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Bottas: Szombaton javulni fognak a többiek

Valtteri Bottas, a Mercedes pilótája biztos benne, hogy az Osztrák Nagydíj szombatján a többiek közelebb kerülnek hozzájuk – a pénteki eredmények szerinte becsapósak lehetnek.

Lewis Hamilton és Valtteri Bottas, a Mercedes versenyzői zártak az élen az Osztrák Nagydíj első két szabadedzésén pénteken. A legfontosabb a mai napon minden pilóta számára az volt, hogy végre újra autóba ülhettek – Bottas is ezzel kezdte napi összefoglalóját. 

„Fantasztikus érzés újra az autóban ülni. Minden egyes kört nagyon élveztem. A nap során sikerült előrelépéseket tennünk, lépésről lépésre haladtunk, ahogy arra számítani lehetett egy ilyen hosszú szünet után. A tapadás alacsony szintű volt ma, de biztos vagyok benne, hogy javulni fog a pálya. Erre figyelnünk kell, mert ez a beállításokat is változtathatja.”

Annak ellenére, hogy az első két szabadedzés alapján a Mercedes fölényben van a többi csapathoz képest, Bottas – csapattársához, Hamiltonhoz hasonlóan – úgy gondolja, ez akár változhat is szombaton.

„Látjuk a fenyegetést. Csak péntek, csak szabadedzés volt, és nem gondolom, hogy a csapatok már a maximális teljesítményüket mutatták.”

„Biztos vagyok benne, hogy szombaton javulni fognak a köridők – a pálya miatt is, de a csapatok és a versenyzők oldaláról is, szóval túl korai megmondani. De nem túl rossz a helyzet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövesd velünk élőben a spielbergi eseményeket!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!