Élő tudósítás: Ez történik Silverstone-ban!

  F170

Bottas: Szombaton javulni fognak a többiek

2020 Austrian Grand Prix, Friday - LAT Images Valtteri Bottas Mercedes
Fotó: Mercedes
Valtteri Bottas, a Mercedes pilótája biztos benne, hogy az Osztrák Nagydíj szombatján a többiek közelebb kerülnek hozzájuk – a pénteki eredmények szerinte becsapósak lehetnek.

Lewis Hamilton és Valtteri Bottas, a Mercedes versenyzői zártak az élen az Osztrák Nagydíj első két szabadedzésén pénteken. A legfontosabb a mai napon minden pilóta számára az volt, hogy végre újra autóba ülhettek – Bottas is ezzel kezdte napi összefoglalóját. 

„Fantasztikus érzés újra az autóban ülni. Minden egyes kört nagyon élveztem. A nap során sikerült előrelépéseket tennünk, lépésről lépésre haladtunk, ahogy arra számítani lehetett egy ilyen hosszú szünet után. A tapadás alacsony szintű volt ma, de biztos vagyok benne, hogy javulni fog a pálya. Erre figyelnünk kell, mert ez a beállításokat is változtathatja.”

Annak ellenére, hogy az első két szabadedzés alapján a Mercedes fölényben van a többi csapathoz képest, Bottas – csapattársához, Hamiltonhoz hasonlóan – úgy gondolja, ez akár változhat is szombaton.

„Látjuk a fenyegetést. Csak péntek, csak szabadedzés volt, és nem gondolom, hogy a csapatok már a maximális teljesítményüket mutatták.”

„Biztos vagyok benne, hogy szombaton javulni fognak a köridők – a pálya miatt is, de a csapatok és a versenyzők oldaláról is, szóval túl korai megmondani. De nem túl rossz a helyzet.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS