Friss hírek

Bottas: Támadni fogom Hamiltont

Nem jött össze a pole pozíció Valtteri Bottas, a Mercedes F1-es versenyzője számára, miután az időmérő edzés utolsó pillanataiban csapattársa megelőzte őt.

A Mercedes remekelt az esős hungaroringi időmérőn, pedig a szabadedzések alapján úgy tűnt, a Ferrari és a Red Bull autójának fekszik inkább a magyar versenypálya.

A kvalifikációra azonban megérkezett az eső, és úgy tűnt, ezek a körülmények a Mercedes versenygépének fekszenek leginkább. A pole pozícióért így kettős csata alakult ki Hamilton és Bottas között, végül a brit 0,260 másodperces előnnyel szerezte meg az első rajtkockát.

„Azt gondoltam, hogy meglehet a pole” – nyilatkozta Bottas. „Amikor áthaladtam a célvonalon, enyém volt az első hely, aztán Lewisnak jobban sikerült az utolsó köre. Kritikus volt a helyzet, csak egy körünk volt az új szett gumival, és ő gyorsabb volt azokon.”

„Később is fejezte be, szóval a pálya tovább száradt. Csapatszinten ez egy első és második hely számunkra, de rosszabb is lehetett volna.

A Német Nagydíjon csapatutasításra Bottas nem támadhatta Hamiltont, azonban most a kérdésre, harcba száll-e a rajtnál az első helyért, a finn így válaszolt: „Szabadon versenyzünk, szóval alig várom.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!