Bottas „tisztességes előrelépést” vár az új fejlesztésektől - F1VILÁG.HU

Bottas „tisztességes előrelépést” vár az új fejlesztésektől

HIRDETÉS
„Tisztességes előrelépést” vár a Mercedes legújabb fejlesztési csomagjától Valtteri Bottas.
2019 Russian Grand Prix, Friday - Steve Etherington Valtteri Bottas Mercedes

Bár az ezüstnyilak Lewis Hamilton vezetésével kettős győzelmet arattak a legutóbbi, oroszországi versenyen, a tempót tekintve bizony lemaradásban voltak a Ferrarival szemben, mely a nyári szünet óta pazar formát mutat.

A Mercedesnél már jobbára a 2020-as autó fejlesztésével foglalatoskodnak, ám természetesen még lesznek újításaik az idei szezonra is – például Szuzukában, ahová a német istálló több kisebb aerodinamikai fejlesztéssel érkezett.

„Egy elég szolid fejlesztési csomagunk van erre a hétvégére” – mondta Bottas csütörtökön.

„Nyilván kipróbáljuk ezt pénteken, hogy hogyan is működik, de elméletben igen, jobb teljesítményünk lesz tőle. Hogy mennyivel, azt még ki kell derítenünk. Vannak nyers számadataink, de elég tisztességes előrelépésről beszélünk, ha a fejlesztési csomagokat nézzük. Szóval majd meglátjuk.”

A finn versenyző hozzátette, szoros csatára számít a Ferrari ellen.

„Ez ismét egy olyan pálya, ahol mindenből akad. Vannak egyenesek, ahol kétségkívül hátrányban vagyunk a Ferrarihoz képest – szóval ezeken a részeken nyerni fognak majd velünk szemben. Viszont vannak kanyarokkal teletűzdelt szekciók is, és ezekben mi jók vagyunk. Remélhetőleg a fejlesztési csomagnak köszönhetően még jobbak leszünk.”

„De nagyon nehéz megjósolni. Minden, amit mondani tudok, hogy az időmérőn a Ferrari ismét nagyon erős lesz, ahogy eddig is – a versenyen viszont talán hasonló lesz a tempó.”

Amennyiben a Mercedes csapata Szuzukában 14 ponttal többet gyűjt a Ferrarinál, a csapat bebiztosítja sorozatban hatodik konstruktőri címét. 

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!