Friss hírek

Bottas tudja, mi kell az új szerződéséhez

A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas elárulta, pontosan tudja, mire lesz szüksége ahhoz, hogy a Mercedes a szezon végén meghosszabbítsa szerződését.

A finn pilóta a visszavonult világbajnok, Nico Rosberg helyét vette át a német istállónál, miután a csapat 1 évre szóló szerződést kötött vele.

Bottas tehát hamarosan leül majd a Mercedes vezérkarával, hogy megvitassák a folytatást.

Az ifjú versenyző elárulta, ahhoz, hogy kiérdemelje az új szerződést, következetesen kell teljesítenie.

Amikor a minap arról kérdezték, mi lehet a kulcsa a maradásának, így felelt: „Szerintem a következetes teljesítmény.”

„Úgy kell teljesítenem, ahogy ezzel az autóval lehet, segítenem kell a fejlesztéseket. Csapatként kell dolgoznunk, versenyeket kell nyernünk, és teljesen normális, hogy ezek a csapat elvárásai.”

„A Mercedes egy győztes istálló, szóval sokat várnak a versenyzőtől. Majdnem minden pilóta a Mercedesnél szeretne versenyezni, szóval kétségkívül teljesítenem kell ahhoz, hogy maradhassak. A célom az, hogy hosszú távú partnerséget alakítsak ki a csapattal, és remélem, hogy ez megvalósítható.”

Bottas elárulta, elégedett eddigi teljesítményével, és úgy érzi, oroszországi győzelmével lekerült némi súly a válláról.

„Melbourne-ben bíztam – az volt a cél!” – mondta a finn, amikor az első győzelemről kérdezték. „De szerintem rendben van, hogy a 4. versenyen jött össze.”

„Jó volt megszerezni az első pole-omat Bahreinben, és az első győzelmemet Oroszországban. Jó, hogy az is összejött az évad elején. Tudom, hogy képes vagyok rá, és most már a csapat is tudja.”

Bottas hátránya jelenleg 36 pont az összetettben csapattársa, Lewis Hamilton mögött. A finn Spanyolországban motorhiba, Kínában pedig egy megpördülés miatt veszített pontokat.

A Mercedes versenyzője úgy véli, a nyers tempó tekintetében nincs annyira lemaradva Hamiltontól.

„Szerintem nagyon közel vagyunk egymáshoz. Hiszek önmagamban. Neki nyilván több a tapasztalata, hiszen régebb óta van a csapatnál, mint én. De nem látom okát annak, miért ne vehetném fel vele a versenyt. Tudom, hogy képes vagyok versenyeket nyerni, bizonyítottam is már, és a pole-ban is tudok végezni. De persze nem könnyű megküzdeni vele.”

„Remek motivátor számomra az, hogy Lewis csapattársa vagyok. Nagyszerű referenciapontként szolgál.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Bottas tudja, mi kell az új szerződéséhez
Fellebbez és Vettel kizárásának felülvizsgálatát kéri az Aston Martin!
A hungaroringi baleset nem befolyásolja Bottas jövőjét
Hét versenytávot lenyomott a Hungaroringen a Pirelli
A Ferrari a Red Bull pártján: Fizessen az a csapat, amely balesetet okoz!
Horner biztos benne, a szezon második fele jobban alakul számukra

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!