Friss hírek

Bottas tudja, nem mutat jól a Russell elleni teljesítménye

A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas elismeri, „nagyon könnyű” kritizálni a Szahíri Nagydíjon nyújtott teljesítményét – főleg úgy, ha megnézzük, milyen formát mutatott a Lewis Hamilton helyére beugró George Russell.

Russell az időmérőn mindössze 26 ezreddel maradt el Bottastól, a versenyen pedig rögtön a rajtnál a finn elé került, és magabiztosan haladt a győzelem felé, egészen addig, amíg a Mercedes össze nem cserélte a gumikat a bokszban.

Bottas azt mondja, a futam második etapjában volt esélye arra, hogy utolérje a brit pilótát, és szerinte remek csatát vívhattak volna.

„Tudtam, hogy az első etapban a közepes gumikkal a pályapozíció fontos lesz, szóval nyilván balszerencsés, hogy azt elveszítettem” – mondta a finn versenyző.

„De a második etapban elég jó ütemben zárkóztam fel rá, és tudtam, hogy minden nyitott lesz, és jó eséllyel remek csatánk lesz.”

„Tudtam, hogy minden nyitott, főleg az etap végén, a kemény keverékű gumikkal.”

Bottas elárulta, a verseny során nem gondolt arra, hogy beugróként legyőzheti őt Russell, ugyanakkor azt elismerte, a végeredmény nem mutat jól.

„A futamon próbáltam a legtöbbet kihozni a helyzetből, és tudtam, hogy hosszú verseny áll előttünk, szóval ilyenkor nem gondolkodom ezeken a dolgokon.”

„De most, belegondolva, ha az ember nem tud bizonyos dolgokat, akkor egy igazi puncinak és bolondnak nézhet engem. Ez pedig nem jó.”

„Ami engem illet, elég rossz versenyem volt, és könnyű lesz azt mondani, hogy jön egy új srác és legyőzi azt, aki évek óta a csapatnál van. Ez pedig nem ideális.”

„De azok az emberek, akik valóban tudják a dolgokat, azok pontosan tudják, milyen volt a teljesítmény, és tudják, mi lehetett volna a végeredmény. Őszintén szólva nemigen tudom, hogy mit mondjak. De nyilván nem volt ideális ez a hétvége.”

Bottas győzelmi esélyei akkor szálltak el végleg, amikor a Mercedes a dupla kerékcsere során összekeverte versenyzői abroncsait, így kénytelenek voltak visszaszerelni azokat a kemény keverékű gumikat, amikkel a finn addig is versenyzett.

A Mercedes versenyzőjét ezután Russell, majd Carlos Sainz, Daniel Ricciardo, Alex Albon és Daniil Kvyat is megelőzte, így végül csak a 8. helyen ért célba.

„Az egy rémálom volt… Használt kemény keverékű gumikon, amikor a kerékcserénél még a hőmérsékletükből is veszítettek egy kicsit…”

„Szóval olyan voltam a friss közepes keverékkel érkezőkkel szemben, mint egy bója. Rémálomszerű helyzet volt…”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!