Friss hírek

Bottas: Tudom, hogy csoda kellene a vb-címhez

A Mercedes színeiben versenyző Valtteri Bottas pontosan tudja, csodára lenne szüksége ahhoz, hogy 2020-ban legyőzze csapattársát, Lewis Hamiltont, és megnyerje a világbajnoki címet.

A finn pilóta nagy reményekkel vágott neki a múlt vasárnapi Eifel Nagydíjnak, hiszen szombaton megszerezte a rajtelsőséget a Nürburgringen.

A futam rajtjánál meg is őrizte a vezetést, később azonban hibázott, Hamilton pedig meg tudta előzni őt. Bottas végül nem jutott el a célig – műszaki hiba miatt kiesett.

„Természetesen kiábrándító – nagyon-nagyon kiábrándító, de az ilyen dolgokkal nem tudsz mit kezdeni” – mondta Bottas a futamot követően.

„Nyilván volt egy elfékezésem előtte, de még így is volt esélyem a győzelemre, hiszen korán átálltam két kiállásra, és szerintem végül a két kiállás lett volna a legjobb stratégia. Tudtam, hogy még van mire hajtani, még a szemerkélő esőben való elfékezés után is. De jött ez a motorprobléma, amit nem hittem el…”

„Tudom, hogy Lewishoz képest már elég nagy a lemaradásom, szóval határozottan csodára lenne szükségem, de most sincs értelme feladni, továbbra is magasra kell tennem a lécet, és próbálkoznom kell.”

„Szerintem ez a legjobb hozzáállás. Nincs értelme egyfolytában a pontokat számolgatni, mert Lewishoz képest elég nagy a hátrányom. Minden egyes hétvégén ki kell tűznöm magam elé a célt, és mindent meg kell tennem a jó eredményért.”

„Én soha nem adom fel, és ez a mentalitás továbbra is meglesz. Pár hónap múlva persze már okosabbak leszünk azzal kapcsolatban, hogy miképp is alakul az idény.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!