Friss hírek

Bottas: Tudtam, hogy nem hibázhatok

Valtteri Bottasnak egyáltalán nem volt könnyű versenye, annak ellenére, hogy a pole-ból rajtolhatott az F1-es Azeri Nagydíjon.

Bottas a rajtot követően meg tudta tartani első helyét csapattársával, Lewis Hamiltonnal szemben, azonban szoros volt a csata a két pilóta között – akárcsak a verseny végén. 

A futam utolsó köreiben Hamilton ugyanis támadni kezdte a finnt, a csapat pedig engedte is a harcot kettejük között. 

Hirdetés
 

„Tulajdonképpen kemény verseny volt, még ha nem is történt sok minden elöl” – nyilatkozta Bottas a futamot követően. „Lewis folyamatosan nyomás alatt tartott, szóval nem hibázhattam. De őszintén szólva mindent kontroll alatt tartottam, szóval örülök, hogy megszereztem az első helyet.”

A rajtnál jobb munkát is végezhettem volna. Azt hiszem, egy kicsit óvatos voltam. Nem akartam, hogy kipörögjenek a kerekek, szóval finoman adtam gázt, hogy ne rontsam el.” 

„De Lewisnak jól sikerült a rajtja, szóval ezért volt ő belül, és eléggé közel voltunk az első kanyarban. Kívül tartottam a tempót, majd ugyanez történt a 2-es kanyarban is, elég helyet hagyva neki. Jó és fair csata volt, és nyilvánvalóan örültem, hogy megtartottam az első helyet.

„Néha észrevettem, hogy Lewis megpróbál elkapni, és néha elég közel volt, mint például a végén is. Szóval válaszolnom kellett neki, és nekem is nyomnom kellett. A legfőbb dolgom az volt, hogy a saját versenyemre koncentráljak, és ne kövessek el buta hibákat. Sikerült kézben tartanom a dolgokat, szóval nagyon örülök.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Bottas: Tudtam, hogy nem hibázhatok
Verstappen: Ha szórakoznak a szabályokkal, nem leszek itt sokáig
Vasseur szerint Sainz második is lehetett volna, ha nem hibázik
Albon parádéjával a Williams az üldözők legjobbja
Hamilton ugyanolyat akar rajtolni, mint legelső F1-es futamán

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!