Friss hírek

Bottas: Tudtam, hogy Verstappennek nehéz dolga lesz

Valtteri Bottas, a Mercedes versenyzője sprintfutamos győzelme után reméli, hogy az F1-es Brazil Nagydíj vasárnapi versenyén Lewis Hamiltonnal együtt ismét erős versenyt teljesíthetnek.

Bottas és a Mercedes úgy döntött, hogy a lágy abroncsokkal kezdi meg a szombati sprintfutamot, mivel tudták, ez a rajtnál előnyt jelent majd számukra, és mindenképp Max Verstappen elé akartak kerülni.

A rajt kulcsfontosságú volt számomra, hogy jól sikerüljön” – nyilatkozta Bottas a sprintfutamot követően.

„A lágy gumikkal egy kicsit szerencsejáték volt, tudtuk, hogy a rajtnál előnyben leszünk vele, és ez működött. Aztán pedig arról szólt minden, hogy túléljük a végéig. A végén nehéz volt, de Max is küszködött azzal, hogy kövessen néhány kanyarban, szóval örülök, hogy tökéletesen működött.”

„Minden a terv szerint ment, és a végén ugyan nem volt könnyű, megpróbáltam kerülni a hibákat, koncentrálni, és végül ez egy jó nap volt” – folytatta. „Nagyon örülök annak is, hogy Lewis az 5. helyig fel tudott zárkózni, mert ez vasárnapra sok lehetőséget ad számára, és ez azt jelenti, hogy még a hétvégi problémáink ellenére is jó eredményünk lehet.”

A finn pilóta hozzátette, Verstappen kisebb nyomást helyezett rá, de tisztában volt vele, hogy nehéz lesz támadnia a Red Bullnak.

„Néha egy másodpercen belül volt, és tudtam, hogy a végén csak nehezebb lesz, mert a lágy gumik jobban degradálódnak, de jó volt a tempónk, itt pedig nem könnyű követni a másikat, szóval nem volt lehetősége előzni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!