Friss hírek

Bottas úgy érzi, a káosz miatt csúsztak le a pole-ról

Valtteri Bottas szerint elérhető lett volna a rajtelsőség a Mercedes csapata számára a Forma-1-es Olasz Nagydíjon, ha nem csúsznak le arról, hogy mért kört fussanak a Q3 végén.

A pole pozíciót a Ferrari ifjú titánja, Charles Leclerc szerezte meg Monzában, miután az edzés utolsó perceiben a versenyzők mindent megtettek azért, hogy szélárnyékot szerezzenek – ezzel viszont lecsúsztak arról, hogy újabb mért kört tudjanak futni.

Bottas végül Leclerc, illetve Lewis Hamilton mögött a 3. rajtkockát szerezte meg, elmondása szerint azonban elérhető volt számukra a pole.

„Azt gondolom, sok versenyzőt hátráltatott az, ami a végén történt. Egy ilyen kusza időmérőn jó, hogy sikerült a top 3-ban végeznünk – de sajnálatos volt számomra, illetve Lewis számára” – mondta a finn pilóta.

„Én igazából jóval hátrébb voltam, szóval amikor megkaptuk a sárga zászlókat, jelentősen el kellett emelnem a lábam a gázról. Szóval én is úgy érzem, hogy itt ment el számunkra a pole.”

„Idegesítő, amikor az ember tudja, hogy összejöhetett volna, de sokkal rosszabbul is alakulhatott volna. Remélem, hogy tanulunk valamit ebből az utolsó etapból, mert majdnem mindenki lecsúszott az utolsó mért köréről, és volt két autó, amelyik nagyon lassan ment elöl, de senki sem tudta megelőzni őket.”

„Nem volt ideális, de itt vagyunk, közel az elejéhez, és jó kis csata vár ránk holnap.”

Arra a kérdésre, hogy véleménye szerint változtatni kell-e az időmérők lebonyolításán a történtek miatt, Bottas így felelt: „Nos, ez a két pálya [a spái és a monzai] nagyon specifikus a szélárnyék szempontjából.”

„Itt lehet a legtöbbet nyerni egy másik autó mögött, és nem hiszem, hogy ez probléma lesz majd a pályák többségén. A következő versenyen biztosan nem – mindenki megpróbál majd tiszta pályán menni. De az ilyen helyszíneken, mint ezek, mindig is így volt.”

„Most egy kicsit talán extrémebb a dolog, mert a jelenlegi autók légellenállása igazán nagy, szóval mindenki a szélárnyékra játszik.”

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén Monzában vendégszerepel, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be az Olasz Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!