Bottas úgy érzi, a változó szélirány miatt bukta el a pole-t - F1VILÁG.HU

Bottas úgy érzi, a változó szélirány miatt bukta el a pole-t

HIRDETÉS
A szélirány változása komoly szerepet játszott abban, hogy Valtteri Bottas nem tudta megszerezni a rajtelsőséget a Forma-1-es Francia Nagydíj időmérő edzésén.
Fotó: Mercedes

A finn versenyző a kvalifikáción közel 3 tizedmásodperccel alulmaradt csapattársával, a listavezető Lewis Hamiltonnal szemben, habár az utolsó szabadedzésen még ő volt a leggyorsabb.

Bottas a kvalifikáció után elárulta, a körülmények kifogtak rajta, Hamilton pedig jobb köröket tudott összerakni az időmérőn.

„Alapvetően Lewisnak sikerült jobb köröket futnia, és megérdemelte a pole-t” – mondta Bottas, aki szerint a változó szélirány kibabrált vele.

„Ami engem illet, a Q3-ban jónak éreztem az első körömet, de aztán változott a szélirány az időmérő folyamán. A 8-as és 9-es kanyarokban küszködtem egy kicsit egész hétvégén. Aztán sikerült jó ívet találnom ott, de ez nem működött, amikor megváltozott a szél iránya.”

„Apró nüanszokról van szó ilyenkor, nem komoly dolgokról. A második gyorskörben egy kicsit balszerencsés voltam, mert nem voltak előttem autók, így egyáltalán nem volt szélárnyék sem, szóval az egyenesekben időt veszítettem.”

„A legtöbbet kellett kihoznom az utolsó kanyarokból, hogy felzárkózzam, szóval nagyjából ott veszítettem el. Balszerencsés helyzet, mert bíztam abban, hogy meglesz a pole, de a második hely sem rossz, hiszen hosszú út vezet az 1-es kanyarig.”

Bottas elárulta, a rajtra nagy hangsúlyt fektet majd, hiszen az lesz az egyik legnagyobb lehetősége arra, hogy Hamilton elé kerüljön.

„A verseny rajtja lesz az egyik kulcsmomentum vasárnap, úgyhogy ma este erre fókuszálok. Elég erős csomagunk volt egész hétvégén, ez nyilván nagyon élvezetes, és remélhetőleg ugyanez lesz a helyzet holnap is.”

„Ha a lágy gumikkal rajtolnánk, nagy kihívás lenne. Az élen mindenki ugyanolyan gumikkal startol, szóval nincs dráma ebben a tekintetben.” 

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!