Bottas úgy érzi, összejöhet idén a győzelem

A Williams istálló versenyzője, Valtteri Bottas úgy érzi, 2014-ben eleget tanult ahhoz, hogy az előttünk álló idényben végre megszerezze első győzelmét a Forma-1-ben.


A Williams istálló versenyzője, Valtteri Bottas úgy érzi, 2014-ben eleget tanult ahhoz, hogy az előttünk álló idényben végre megszerezze első győzelmét a Forma-1-ben.

A finn tehetség pazar formát nyújtott az elmúlt évben, összesen hatszor állt dobogóra, és az összetett pontverseny negyedik helyén zárt.

Amikor a minap Bottast arról faggatták, véleménye szerint idén összejöhet-e a futamgyőzelem a királykategóriában, így válaszolt: „Készen állok rá. Tudom, hogy jobb versenyző leszek, mint tavaly, sokkal jobban készen állok a győzelemre, mint az elmúlt évben.”

„Soha nem kételkedtem magamban, de jó volt bizonyítani, hogy egy remek autóval ott lehetek az élen és a győzelmekért harcolhatok.”

„Már 38 verseny van a hátam mögött. Ez még mindig nem olyan sok, de minden egyes futamon tanultam valami újat. Mindig arra törekszem, hogy a következő versenyen jobb legyek. Éppen ezért gondolom azt, hogy egyre jobb leszek, egyre tapasztaltabb.”

„Emellett pedig a csapatnál is remekül érzem magam, kiváló mérnökök és emberek vesznek körül, szóval nagyon várom már az új szezont.”

„Csapatként is rengeteget fejlődtünk. Ha jó autónk lesz, meg tudjuk csinálni! 20 alkalmunk lesz rá, szóval megpróbáljuk összehozni a győzelmet.”

Bottasnak és a Williamsnek a tavaly domináló Mercedest kell legyűrnie, mely a téli teszteken is ígéretesen szerepelt.

„Még nem tudom, hogy sikerült-e közelebb férkőznünk hozzájuk” – mondta a finn.

„Szeretnénk nagyot küzdeni velük, és meg is próbáljuk majd. De még túl korai megmondani. A céljaink ugyanazok. Javítani akarunk tavalyhoz képest.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!