Bottas ultralágy gumikkal az élen Barcelonában - F1VILÁG.HU

Bottas ultralágy gumikkal az élen Barcelonában

HIRDETÉS

A Pirelli ultralágy abroncsait használó Valtteri Bottas volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok harmadik barcelonai tesztnapjának délelőttjén.


A Pirelli ultralágy abroncsait használó Valtteri Bottas volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok harmadik barcelonai tesztnapjának délelőttjén.

A Mercedes csapata ma egy kedves vendéget is köszönthetett a katalán ringen, hiszen nem más, mint az elmúlt évben világbajnoki címet nyerő Nico Rosberg látogatott el az istállóhoz.

Rosberg váltott néhány szót a Mercedes tagjaival, köztük Valtteri Bottasszal is, majd testközelből figyelte, ahogy utódja pályára gurul a német gárda W08-as versenyautójával.

Bottas kezdetben a Pirelli lágy abroncsait használta, majd szuperlágyakra, később pedig ultralágyakra váltott. A finn ideje folyamatosan javult, végül az ebédszünet előtt 1 perc 19,705 másodperces idővel végzett az élen.

Bottas előnye jelenleg közel 1,5 másodperc a lágy abroncsokkal próbálkozó Daniel Ricciardóval szemben, míg a 3. helyen jelenleg Jolyon Palmer áll a Renault-val.

A brit versenyzőnek nem indult könnyen a nap, hiszen rögtön pályára gurulása után a kavicságyban találta magát. Végül újra nekiláthatott a körözésnek, és összesen 51 körig jutott.

Hirdetés

A 4. pozícióban jelenleg a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel áll – a továbbra is a Pirelli közepes keverékű abroncsaival dolgozott, és összesen 69-szer ment körbe a katalán ringen.

1

Vettel mögött Marcus Ericsson áll az 5. pozícióban, aki délelőtt a Pirelli szuperlágy gumijait használta etapjai során.

Bár a Williamsnél a tervek szerint ma Felipe Massa ült volna autóba, a csapatnál úgy döntöttek, Lance Strollnak adnak lehetőséget, aki tegnap nem sokat tudott körözni, miután a sóderágyba csúszott, és összetörte autójának első szárnyát.

A kanadai tehetség ezúttal sem úszta meg kicsúszás nélkül: már a kockás zászló meglengetése után veszítette el uralmát autója felett, amit teherautón kellett visszaszállítani a bokszba.

A Force Indiánál ma a tartalékversenyző, Alfonso Celis Jr. van szolgálatban, és délelőtt 1 tizedmásodperccel gyorsabb volt a McLaren világbajnokánál, Fernando Alonsónál – igaz, a spanyol a közepes keverékű gumikkal érte el eddigi legjobbját.

Alonso egyébként 28 kört tett meg, a csapat pedig az adatgyűjtésre, nem pedig a teljesítményre fókuszált.

2

A tabella végén Daniil Kvyat, valamint Romain Grosjean áll jelenleg. Autóba ült egyébként Carlos Sainz is, ám ő csak egy installációs kört tett meg nem sokkal az ebédszünet előtt.

A teszt 14 órakor folytatódik, este 6 óra után pedig jelentkezünk majd részletes beszámolónkkal és képgalériánkkal.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!