Bottas vállalja a felelősséget: Hamarabb kellett volna fékeznem... - F1VILÁG.HU

Bottas vállalja a felelősséget: Hamarabb kellett volna fékeznem…

HIRDETÉS
Vállalta a felelősséget a Forma-1-es Magyar Nagydíj elején történt balesetért a Mercedes pilótája, Valtteri Bottas. A finn elismerte, hamarabb kellett volna a fékre lépnie.
Hungarian Grand Prix start crash, Valtteri Bottas, Lando Norris, Sergio Perez, Max Verstappen

Bottas a 2. helyről kezdhette meg a hungaroringi viadalt, az esős körülmények közepette azonban több pozíciót is veszített a rajtnál, az 1-es kanyarban pedig egész egyszerűen elmérte a féktávot, és hátulról nekiütközött Lando Norris McLarenjének.

A balesetbe a két Red Bull is belekeveredett, ráadásul nem sokkal később Lance Stroll és Charles Leclerc is összeakaszkodott, és Daniel Ricciardo is megpördült.

Az esetet természetesen alaposan megvizsgálták a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) stewardjai, és végül teljes mértékben Bottast tartották felelősnek a történtekért. A Mercedes versenyzője ezért a soron következő Belga Nagydíjon 5 rajthelyes büntetést kap.

„Elmértem a féktávot” – ismerte el Bottas újságíróknak, köztük az F1Világ.hu munkatársainak nyilatkozva a Hungaroringen.

„Az én hibám volt, és főleg a visszajátszást látva teljesen nyilvánvaló, hogy én okoztam a káoszt az 1-es kanyarban. Nehéz volt megítélni, hol fékezzek, és amikor megtettem, már túl késő volt, utána pedig már nem sokat tehettem…”

„Korábban kellett volna fékeznem, mert amikor ráléptem a fékre, nagyon gyorsan közeledtem az előttem lévőkhöz, ott volt előttem Lando, és ez okozta a bajt… „

„Elfogadom a büntetést. Nyilván súlyos károkat okoztam magamnak és más versenyzőknek is, szóval elfogadom.”

Bottas ugyanakkor beszélt arról is, örül annak, hogy az elmúlt két versenyhétvégén a Mercedes autói erős teljesítményre képesek.

„Azt jó volt látni, hogy az autó ilyen jól teljesített ezen a pályán. A silverstone-i hétvége, illetve a Magyar Nagydíj is pozitívan alakult ebből a szempontból, ez pedig nagy motivációt ad nekünk a szezon második felére. Legalább a pontokat tekintve nagyjából azonos szinten vagyunk a Red Bull-lal, szóval minden nyitott, és én magam is megpróbálok a top 3-ban végezni.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!