Orosz Nagydíj

Bottas: Vasárnapi kocsikázás volt a végén…

2019 Belgium Grand Prix, Friday - Wolfgang Wilhelm Valtteri Bottas Mercedes
Fotó: Mercedes
A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas úgy érzi, a 3. hely volt a maximum, amit elérhetett a Forma-1-es világbajnokság Belga Nagydíján.

A finn a 4. helyről vágott neki a futamnak, jobb taktikájának köszönhetően azonban Sebastian Vettel elé keveredett, és végül dobogóra állt Spa-Francorchampsban.

Bottas a leintés után azt mondta, nem sok lehetőség kínálkozott számára, így a futam végén jobbára csak spórolt a technikával.

„A versenytempó rendben volt, ahogy vártuk, de a Ferrari kezdettől fogva nagyon gyors volt” – mondta Bottas. „Nagyon erősek voltak az egyenesekben.”

„Az etapok végén mindig jobbak voltunk, de nem igazán kínálkozott számomra esély. Olyan keményen próbálkoztam, amennyire csak tudtak, és végül éltünk azzal a lehetőséggel, hogy a végén spóroltunk egy kicsit a motorral és a váltóval a következő versenyekre.”

„Őszintén úgy gondolom, hogy ez volt a maximum, ennél jobb teljesítményt nem tudtam nyújtani Spában. Általában ez a verseny egyike a legnehezebbeknek. Az első etap vége felé egy kicsit talán küszködtem, mert elfogytak a gumik. A második etapom viszont nagyon erős volt.”

„Tudtuk, hogy nem lesz lehetőségünk, úgyhogy sokat spóroltunk a motorral és a váltóval. A végén egyfajta vasárnapi kocsikázás volt csak. Nem volt sok lehetőség. Nyilván sikerült egy pozíciót nyerni azzal, hogy jobban taktikáztunk, mint Sebastian, ez pedig pozitívum – de csak vártam a lehetőségekre, és nem volt sok belőlük.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS