Friss hírek

Bottas: Végigcsúszkáltuk a pénteki edzésnapot

Igazán nehéz napja volt pénteken Valtteri Bottasnak és a Mercedes Forma-1-es csapatának a Hungaroringen. A német istálló autói sokat csúszkáltak, a nagy hőségben pedig jóformán megfőzték a Pirelli abroncsait.

A hungaroringi nyitónapon Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője volt a leggyorsabb, mögötte pedig a két Red Bull végzett nem túl nagy lemaradással.

Az mindkét szabadedzésen szemmel látható volt, hogy a Mercedes küszködik autói egyensúlyával – ezt pedig Valtteri Bottas is megerősítette a második szabadedzés után.

„Elég nehéz napunk volt, főleg az első tréning volt kemény” – mondta a finn versenyző.

„Az autót nagyon nehéz volt vezetni, nehéz volt összerakni egy jó kört. Sokat csúszkáltam, az autó hátulja nagyon ideges volt. Egy kicsit sikerült javítanunk ezen a második edzésre, de még mindig nem tökéletes.”

„Ez egy igazán nehéz pálya, nagyon jó egyensúlyra van szükség ahhoz, hogy jól teljesítsük a kanyarokat. Ma viszont minden egyes körben volt csúszkálás, szóval egy kicsit stabilabbá kell tennünk az autónkat.”

Bottas azt mondja, bár nem elégedett, nem esik pánikba, biztos ugyanis abban, hogy a Mercedes feljavul majd szombatra. A Mercedes versenyzője azt mondja, a gumikezelés kulcsfontosságú lesz Mogyoródon, ahol az aszfalt hőmérséklete délután a 60°C-ot is meghaladta.

„A szélirány holnapra változni fog, és ezzel is kalkulálnunk kell. Szóval nagyon finom dolgokon múlik minden, de biztos vagyok abban, hogy kemény munkával javulhatunk ma este.”

„Az ultralágy gumik esetében már egy körön is érezhető, hogy csúszkál az autó, és nagyon hamar túlmelegszenek az abroncsok. Az utolsó szektor emiatt elég trükkös, így némi kompromisszumot kell kötnünk a tempósabb kanyarokban, hogy ne főzzük meg a gumikat.”

Arra a kérdésre, hogy véleménye szerint a Ferrari, vagy a Red Bull lesz-e a Mercedes legfőbb ellenfele hétvégén, Bottas így felelt: „A Red Bull és a Ferrari olyan gyors, amilyennek vártuk őket. A Red Bull igazán erősnek tűnik, de általában az időmérőkön mi és a Ferrari gyorsulni tudunk egy kicsit. Nem tudom, hogy alakul, de szoros lesz, és szerintem mi is ott leszünk elöl.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!