Friss hírek

Bottas versenye „a károk minimalizálásáról” szólt

A „károk minimalizálásáról” szólt a Stájer Nagydíj vasárnapi versenye Valtteri Bottas számára, aki csapattársa, Lewis Hamilton győzelme ellenére a megszerzett 2. helyével megőrizte a vezetést a világbajnoki összetettben.

Bottas meggyőző formában indította a 2020-as idényt, hiszen az Osztrák Nagydíjon győzni tudott, a második spielbergi versenyen pedig a 2. pozícióban ért célba.

Pedig a finn csak a 4. helyről rajtolt, és mire meg tudta előzni Carlos Sainz McLarenjét, a versenyben vezető Lewis Hamilton – Max Verstappen kettős már tetemes előnyt épített ki magának.

Bottas viszont az elnyújtott első etapnak köszönhetően frissebb abroncsokkal rendelkezett a futam végén, ez pedig nagyban hozzájárult ahhoz, hogy meg tudta előzni Max Verstappent, és a 2. helyen érhetett célba.

„Lewis nyilván a pole-ból rajtolt, és remek rajtot vett” – mondta Bottas, aki végül 13 másodperccel lemaradva ért célba a Red Bull Ringen.

„Végig kontrollálni tudta a versenyt, és nem történt most annyi minden, mint múlt hétvégén. Ami viszont engem illet, a negyedik helyről rajtolva jóformán a károk minimalizálásáról szólt a versenyt.”

„Értékes pontokat gyűjtöttem, szóval vezetem még mindig a bajnokságot, ami nem olyan rossz. A szombati nap nem volt ideális, ez az oka annak, hogy nem sikerült 25 pontot szereznem ma.”

Bottas azt mondja, nagyon élvezte a Verstappennel megvívott csatát.

„Jó kis küzdelem volt! Egy kicsit jobb volt a tempóm a végén, mint neki, mivel elnyújtottam az első etapot. A szoros versenyzés viszont mindig jó móka.”

Arra a kérdésre, hogy elégedetten távozik-e Ausztriából, a Mercedes versenyzője elárulta: „Lehetnék elégedettebb is, de nem volt olyan rossz az első pár verseny. Várom már a jövő hetet!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!