Bottasnak lövése sincs, miért küszködött az időmérőn - F1VILÁG.HU

Bottasnak lövése sincs, miért küszködött az időmérőn

HIRDETÉS
Valtteri Bottasnak egyelőre fogalma sincs arról, miért küszködött annyira a Mercedes autójával az Emilia-Romagna Nagydíj szombati időmérő edzésén. A finn pilóta csak a 8. helyről rajtol Imolában, és bár előzni nehéz lesz, reméli, javíthat néhány pozíciót.
2021 Emilia Romagna Grand Prix, Saturday - LAT Images Valtteri Bottas Mercedes

A Mercedesek jó formában teljesítettek az időmérő edzésen, ám miközben Lewis Hamilton megszerezte a rajtelsőséget, addig Valtteri Bottasnak a mindent eldöntő utolsó szakaszban [Q3] nem sikerült jó kört futnia.

Az időmérő után a finn versenyző azt mondta, egyelőre ő maga sem érti, mi volt gond, de az autó egyáltalán nem úgy viselkedett, mint a kvalifikáció első szakaszaiban.

„Egy kicsit zavarba ejtő volt a mai nap, és nem értem még a Q3-as teljesítményt” – fogalmazott a Mercedes versenyzője. „A Q3-ban az első etapban túlkormányzott volt az autó, a második etap során pedig a hátulja nem volt olyan jó.”

„Nem ez volt a célom a mai napra, főleg azok után, ahogy éreztem magam az autóban az időmérő elején. A Q3-ban az első etapban szélesen vettem a 2es kanyart, és hirtelen megcsúszott a hátulja, ezért rengeteg időt veszítettem.”

„Ugyanez történt a második etapban is – egyszerűen nem tudtam bízni az autó hátuljában. És ezt nem éreztem sem a Q1-ben, sem a Q2-ben, szóval nehéz megérteni – ki fogjuk vizsgálni.”

„Előzni nehéz itt, mert szűk a pálya, de küzdeni fogok, és mindent beleadok majd holnap.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!