Bottasnak nincs oka panaszra a mogyoródi nyitónap után

Formula One F1 - Hungarian Grand Prix - Hungaroring, Budapest, Hungary - July 17, 2020 Mercedes' Valtteri Bottas in action during practice, following the resumption of F1 after the outbreak of the coronavirus disease (COVID-19) REUTERS/Leonhard Foeger/Pool
Fotó: Hungaroring Media
Mindkét mogyoródi szabadedzést a 2. helyen zárta péntek a Mercedes világbajnoki éllovas versenyzője, Valtteri Bottas. A finn elégedett, bár tudja, mindig van hová fejlődni.

A 35. Magyar Nagydíj első edzését még száraz pályán rendezték meg, délután azonban eső fogadta a mezőnyt a Hungaroringen.

Bottas azt mondja, a Mercedes autója jól működött a nyitótréningen, a délutáni, esős edzésen pedig szintén kipróbálta magát, és nincs oka a panaszra.

„A száraz pályás első edzésen az autó nem tűnt túl rossznak ma. Úgy tűnik, az egyensúlyt tekintve jó formában vagyunk, habár küszködtem némi alulkormányzottsággal. Ezt viszont ki lehet javítani, és szerintem kezdésnek nem volt rossz” – nyilatkozta a pénteki edzésnap végén a világbajnoki éllovas.

„Nyilván jó lett volna többet körözni délután, finomhangolni az egyensúlyt, de a körülmények mindenkit ugyanúgy hátráltattak. A tapadási szint elég alacsony volt a második, esős edzésen.”

„Sikerült ráéreznem az egyensúlyra ilyen körülmények között is, és kipróbáltam az intermediate- és esőgumikat is. Mindkettő elég hasonlónak tűnt.”

A finn hozzátette, mivel az előrejelzések szerint várható még eső hétvégére, muszáj lesz tovább dolgozniuk az autón.

„Úgy fest, több eső is lehet ezen a hétvégén, szóval biztos vagyok benne, hogy dolgozhatunk még az autón, és végezhetünk jobb munkát az időmérő és a verseny előtt.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS