Friss hírek

Bottasnak nincs oka panaszra a mogyoródi nyitónap után

Mindkét mogyoródi szabadedzést a 2. helyen zárta péntek a Mercedes világbajnoki éllovas versenyzője, Valtteri Bottas. A finn elégedett, bár tudja, mindig van hová fejlődni.

A 35. Magyar Nagydíj első edzését még száraz pályán rendezték meg, délután azonban eső fogadta a mezőnyt a Hungaroringen.

Bottas azt mondja, a Mercedes autója jól működött a nyitótréningen, a délutáni, esős edzésen pedig szintén kipróbálta magát, és nincs oka a panaszra.

„A száraz pályás első edzésen az autó nem tűnt túl rossznak ma. Úgy tűnik, az egyensúlyt tekintve jó formában vagyunk, habár küszködtem némi alulkormányzottsággal. Ezt viszont ki lehet javítani, és szerintem kezdésnek nem volt rossz” – nyilatkozta a pénteki edzésnap végén a világbajnoki éllovas.

„Nyilván jó lett volna többet körözni délután, finomhangolni az egyensúlyt, de a körülmények mindenkit ugyanúgy hátráltattak. A tapadási szint elég alacsony volt a második, esős edzésen.”

„Sikerült ráéreznem az egyensúlyra ilyen körülmények között is, és kipróbáltam az intermediate- és esőgumikat is. Mindkettő elég hasonlónak tűnt.”

A finn hozzátette, mivel az előrejelzések szerint várható még eső hétvégére, muszáj lesz tovább dolgozniuk az autón.

„Úgy fest, több eső is lehet ezen a hétvégén, szóval biztos vagyok benne, hogy dolgozhatunk még az autón, és végezhetünk jobb munkát az időmérő és a verseny előtt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!