Friss hírek

Bottasnak semmi sem jött össze Mexikóban

Rendkívül nehéz versenye volt vasárnap, Mexikóban a Mercedes finn pilótájának, Valtteri Bottasnak. Hiába rajtolt a pole-ból, már rögtön az első körben a mezőny végére került. Végül pont nélkül zárt, ráadásul még csapattársa, Lewis Hamilton, illetve főnöke, Toto Wolff is kritizálta őt.

Bottas parádés teljesítményt nyújtott a szombati időmérőn, hiszen megszerezte a rajtelsőséget Hamiltont és a két Red Bullt megelőzve. A Mercedes tehát remek helyzetből várhatta a Mexikói Nagydíj rajtját, és viszonylag jól is sikerült az ezüstnyilak elrugaszkodása, Verstappen azonban ki tudta használni a szélárnyékot, és kívülről Bottas és Hamilton mellett is el tudott menni, végül megnyerte a versenyt.

Bottas aztán az első kanyarban balesetbe keveredett: hátulról eltalálta őt Daniel Ricciardo, így a mezőny végére csúszott vissza, a futam nagy részét pedig épp az ausztrál McLarenje mögött volt kénytelen eltölteni.

Hirdetés
 

„Nagyon-nagyon nehéz verseny volt. Nyilván komoly hátrányba kerültem az első kanyarban történt incidens miatt, és aztán beragadtam olyan autók mögé, amiket nem tudtam megelőzni” – mondta a finn. „Nagyon nehéz volt, ráadásul a motor- és fékhőmérsékletek miatt is korlátozottak voltak a lehetőségeim, szóval olyan sok körön át egyhuzamban nem tudtam próbálkozni. Ezért olykor vissza kellett vennem, és egyszerűen nem tudtam előrébb jutni.”

„Nehéz volt. Ugyanolyan erőforrásuk van, jó a végsebességük. És jól is védekezett, egyszerűen nem tudtam elmenni mellette.”

Bottast ráadásul egy lassú kerékcsere is hátráltatta, a futam végén pedig többször is a bokszba hajtott, hogy elvegye a leggyorsabb kört, és az azért járó egy pontot Max Verstappentől. Ebben végül sikerrel is járt. Igaz, mivel a top 10-en kívül végzett, a bónuszpontot nem írták jóvá számára.

„Legalább ez az egy pont, ez is valami. Nyilván sokkal kevesebb, mint amit célul tűztem ki” – mondta a finn.

A verseny után aztán előbb Hamilton, majd a csapatfőnök, Toto Wolff is kritizálta Bottast, amiért nyitva hagyta az ajtót Verstappen előtt a rajt után. Maga a finn pilóta egyébként nem volt túl bőbeszédű a starttal kapcsolatban.

„A rajt rendben volt, nem volt rossz, de Verstappen fogott egy kis szélárnyékot, és nagyon későn fékezett. Aztán hirtelen az 1-es kanyar csúcspontjánál Daniel belém jött hátulról, megpördültem, és nem tehettem semmit.”

Mivel Bottas nem szerzett pontot, a Red Bull 1 pontra megközelítette a Mercedest a konstruktőri tabellán.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!