Kattints, és kövesd velünk a Stájer Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Bottasnak van B-terve 2020-ra

A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas elárulta, van B-terve arra az esetre, ha a Mercedes a szezon végén nem hosszabbítja meg szerződését.

A finn versenyző jelenleg érvényes szerződése a 2019-es idény végén lejár, és bár az idei szezont jó formában kezdte, az elmúlt időszakban bizony lemaradt csapattársától, Lewis Hamiltontól.

Bottasnak nincs könnyű dolga, ráadásul a helyére pályázik Esteban Ocon is, kinek a Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff még a tavalyi év végén versenyzői ülést ígért az F1-ben 2020-ra.

A szakember nemrég azt mondta, feltehetően az augusztusi nyári szünetben dönteni fog a Mercedes 2020-as felállásáról, Bottas sorsáról viszont nem az alapján határoz majd, ahogy a finn a legutóbbi, hungaroringi versenyhétvégén szerepelt.

„Meg kell néznünk az adatokat, rengeteg tényezőt kell számításba vennünk, melyek mellette, és ellene is szólhatnak” – mondta Wolff, aki arról is beszélt, Ocon szerződtetésének lehetnek hátrányai is.

„Egy olyan fiatal versenyző, mint Esteban, megérdemel egy esélyt, de nem lenne könnyű kezelnie a nyomást Lewis mellett. Szóval nehéz döntés ez.”

Bottas maga is elismerte, egyre nagyobb rajta a nyomás.

„Nem könnyű. De ilyen a sport. Az ember mindig a határon van, akkora kockázatot vállal, amekkora még elfogadható” – fogalmazott.

„Ha pedig ezzel együtt bizonytalanság van a szerződése körül is, az sem segít. Néhányan azt gondolják, hogy a versenyzők jobbak nyomás alatt, de ez rám nem igaz.”

A finn azt mondja, „nem különösebben” aggódik Wolff augusztusi döntése miatt.

„Szeretném hallani a csapat véleményét. Viszont, ha az ember a Forma-1-ben van, mindig kell, hogy legyen B- és C-terve.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövesd velünk élőben a spielbergi eseményeket!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!