Bottast „kicsit meglepte” a Mercedes nagy előnye - F1VILÁG.HU

Bottast „kicsit meglepte” a Mercedes nagy előnye

HIRDETÉS
Némiképp meglepőnek tartja a Mercedes pénteki, monzai előnyét a csapat finn versenyzője, Valtteri Bottas, szerinte azonban a szombati időmérő jó kis küzdelmet ígér a rajongóknak.
2020 Italian Grand Prix, Friday - LAT Images Valtteri Bottas Mercedes

A pénteki edzésnapon Lewis Hamilton volt a leggyorsabb, megelőzve Bottast, a Mercedes előnye pedig jelentős volt: a 3. helyen végző mclarenes Lando Norris 9 tizedmásodperces lemaradásba került, míg az 5. pozícióban záró Max Verstappen több mint 1 másodperccel volt lassabb.

Bottas hátránya bő 2 tized volt csapattársához képest, elmondása szerint azonban van még hová fejlődnie. A finn mindenesetre elégedett a nyitónappal.

„Egészen jónak tűnt a dolog egész nap! Meggyőződésem, hogy tudunk még javítani rajta. A legnagyobb problémát ma a hátsó stabilitás hiánya jelentette néhány kanyarban, de ettől eltekintve egészen jó volt” – mondta Bottas.

„A teljesítmény, illetve a köridő a többiekhez képest egy kicsit meglepő ezen a ponton. Természetesen majd holnap kiderül…”

Arra a kérdésre, hogy mennyit javulhat még a Mercedes a szombati időmérőre, Bottas azt mondta: „Mindig van még benne, ez biztos.”

„Szerintem a második edzésen futott köridőm nem volt valami jó, szóval az én részemről is van még benne. De biztos vagyok benne, hogy ez minden csapatnál így van.”

Bottas azt mondja, az időmérőn lesz majd taktikázás, nem lesz könnyű ugyanis a helyezkedés a viszonylag rövid pálya miatt.

„Ez egy gyors és rövid kör, nincs olyan sok kanyar, ahol helyet tudsz csinálni magadnak” – mondta. „Szóval jó kis küzdelem lesz, de nagyon jól érzem magam, szóval várom már.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!