Friss hírek

Bottast meglepte, hogy a Mercedes őt okolta a bokszutcai malőr után

A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas elárulta, meglepődött azon, amikor az istálló a Monacói Nagydíjon történt bokszutcai incidenssel kapcsolatban azt állította, az egyik problémát az jelentette, hogy ő nem állt be pontosan a kerékcseréhez.

Bottas sokáig a 2. helyen haladt a monte-carlói versenyen, ám végül nem jutott el a kockás zászlóig, kerékcseréje során ugyanis autójának jobb első kerekét egész egyszerűen nem tudták leszedni.

A csapat később azzal magyarázta a történteket, hogy mivel Bottas nem pontosan állt be a kerékcseréhez, a kerékkulccsal dolgozó szerelő nem tudta kellő precizitással ráhelyezni a pisztolyt a jobb első kerékre, ami miatt tönkrement az anya.

Hirdetés
 

Bottas viszont azt mondja, nem igaz, hogy ő pontatlan volt, a verseny utáni elemzés ugyanis kiderítette, legfeljebb néhány centimétert tévedett, ami tűréshatáron belül van.

„Igen, meglepődtem ezen. Láttam a videót, szerintem pontos voltam, ahogy megálltam, szóval eléggé meglepett” – mondta a finn versenyző.

„Kielemeztünk mindent részletesen, és tudjuk, hogy csapatként talán végezhettünk volna jobb munkát, és persze a kerékcserével is. Részemről teljesen normális értekezlet volt. Természetesen látni akartam a jelentéseket azzal kapcsolatban, hogy hol is álltam meg. Azt hiszem, 2-3 centiméterrel csúsztam le a középvonalról. És alapvetően ez egy egészen jó érték. Könnyen lehet 10-15 centit tévedni, szóval azt gondoltam, hogy eléggé pontosan dolgoztam.”

A Mercedes versenyzője arról is beszélt, voltak aggályai a csapat bokszutcai procedúráival kapcsolatban a monacói hétvége előtt.

„Néhány hete ez volt az egyik aggályom, amivel elő is jöttem. Szóval nem a semmiből jött ez az egész, tudtuk, hogy nem vagyunk tökéletesek a bokszkiállásoknál. Mint ahogy az olyan területeken sem, mint a gumik felmelegítése az időmérőn. Már Monaco előtt tudtam, hogy ez problémát fog jelenteni, és ez volt az egyik dolog, amit kiemeltem a hétvégét megelőzően.”

Bottas azt mondja, a Mercedes fontos leckéket tanult meg a Monacói Nagydíj után, amik segíthetnek abban, hogy többet ne forduljanak elő ilyen incidensek.

„Csapatként a legtöbbet kellett tanulnunk ebből. Volt egy részletes elemzés a történtekkel kapcsolatban, hogy miért is történt, és hogyan érhetnénk el azt, hogy többé ne forduljanak elő. Szóval a tanulás, és a korrekció a lényeg. Azt gondolom, a csapat már teljesen érti a dolgot, és végeztünk korrekciókat, így remélhetőleg nem fog újra előfordulni.”

Videó: A Mercedes magyarázata a bokszutcai incidensre

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!