Bottast rejtélyes hibák sújtják, Kanadában is gondja volt az autójával - F1VILÁG.HU

Bottast rejtélyes hibák sújtják, Kanadában is gondja volt az autójával

HIRDETÉS
Az Alfa Romeo Forma-1-es pilótáját az egy héttel ezelőtti azerbajdzsáni hétvége után Kanadában is technikai probléma hátráltatja. Múltkor mechanikai, most elektronikai eredetű hiba akadályozta a munkáját.
77 BOTTAS Valtteri (fin), Alfa Romeo F1 Team ORLEN C42, action during the Formula 1 Grand Prix de Monaco 2022, 7th round of the 2022 FIA Formula One World Championship, on the Circuit de Monaco, from May 27 to 29, 2022 in Monte-Carlo, Monaco - Photo Antonin Vincent / DPPI

Frusztráló napokat él meg Valtteri Bottas, akinek mostanában folyton akad valamilyen problémája az autójával. A finn versenyző a múlt hétvégi futamon egy rejtélyes rendellenesség miatt körönként egy másodpercet kapott újonc csapattársától, ami után úgy fogalmazott, valami nagyon nincs rendjén az autójával. A csapatának mindössze néhány napja volt megoldást találni a hibára, ami a gyanúik szerint részben futóműből eredt.

„Az autó nem úgy teljesített és viselkedett, ahogy kellene, ezért elővigyázatosságból jó néhány dolgot kicseréltünk rajta. Mechanikailag találtunk valami, amivel probléma volt, szóval a futómű alkatrészeinek egy részét is kicseréltük” – nyilatkozta a tízszeres futamgyőztes. Mint fogalmazott, az autó aszimmetrikus viselkedése miatt is szükség volt az új alkatrészekre. Csapattársa, Zhou autója teljesen máshogy viselkedett, mint az övé.

„Megegyező beállítások mellett nagy eltérés mutatkozott az egyensúlyban. Szinte biztos vagyok benne, hogy ez mostanra megoldódott. Ez remélhetőleg azt is jelenti, hogy ismét pontokért harcolhatok” – tette hozzá.

A verítékes munkának hála a kanadai első szabadedzésen Bottas több mint fél másodperccel jobb időt autózott Zhou-nál, ám a második edzésre újabb problémája akadt, aminek következtében az FP2-t mért kör nélkül zárta. Most a sebességváltóval történt valami.

„Elektronikai problémám volt, minden visszaváltásnál üresbe ugrott az autó. Nem sikerült megtalálnunk az okát, ezért ki kellett állnom. Természetesen meg fogjuk javítani az autót, de a helyzet nem ideális. Problémamentes napokra van szükségünk, de tudom, hogy a csapatnál mindenki keményen dolgozik ezen. Remélhetőleg szombaton le tudjuk dolgozni a kialakult hátrányunkat” – magyarázta Bottas, aki épp a balszerencsés sorozata előtt nyilatkozott reménytelien a csapata új fejlesztési csomagja kapcsán.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!