Boullier: A Renault feltámasztotta önmagát

A Renault főnöke, Eric Boullier abszolút pozitívan értékelte csapata idei évét, ugyanis meg van győződve arról, hogy a tavalyi nehézségek után sikerült feltámadniuk, amit a hétvégi szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon elért remek eredményükkel is bizonyítottak.


A Renault főnöke, Eric Boullier abszolút pozitívan értékelte csapata idei évét, ugyanis meg van győződve arról, hogy a tavalyi nehézségek után sikerült feltámadniuk, amit a hétvégi szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon elért remek eredményükkel is bizonyítottak.

A francia alakulat igen gyengén teljesített a tavalyi évben, sőt a szingapúri csalásügy miatt sokáig úgy volt, hogy akár ki is vonulhat a Forma-1-ből, ám azzal, hogy a Renault eladta csapatának nagy részét a GenII Capitalnak, úgy tűnik, egyenesbe jött az alakulat.

A Renault R30-as modell már a szezon elején is jól teljesített, a csapat folyamatos fejlesztései pedig kifizetődőek voltak, nem beszélve arról, hogy Robert Kubica érkezése is sokat hozott a konyhára, aki több alaklommal is a dobogóra állhatott.

„Úgy gondolom, hogy az idei egy nagyon pozitív szezon volt, semmi negatívumot nem látok” – mondta Boullier, aki a tavalyi év végén érkezett a csapathoz. „Azt gondolom, hogy az mindenképpen pozitívum volt, hogy ismét visszahoztunk a reményt a csapatba.”

„Sikerült megmutatni nekik, hogy mire is képesek, és hogy remek munkát tudnak végezni, versenyképesek, és igazi versenyzők.”

„Kezdve onnan, ahol voltunk, igencsak lemaradva, a csapat feltámasztotta önmagát. A GenII érkezése mindenképpen segített, azonban az idei versenygép munkálatai ennél jóval előbb megkezdődtek, és nagyon jó volt, hogy az egész szezonban keményen tudtunk hajtani. A srácok folyamatosan jöttek elő az új fejlesztésekkel, amik kivétel nélkül megfelelően működtek.”

„Nagyon büszkék vagyunk rájuk, és büszkék vagyunk arra, hogy részesei lehetünk ennek a remek csapatnak, mert biztos vagyok abban, hogy azzal, hogy sikerült fényt hoznunk a csapatba, a srácok még erősebbek lesznek a következő években.”

Ahogy arról korábban már hírt adtunk, a Renault egyre közelebb áll ahhoz, hogy névadó szponzori szerződést kössön a Lotus autógyártóval a következő idényre, azonban a csapatvezető elmondta, hogy egyelőre még túl korai erről beszélni.

„Nem igazán tudok mit mondani erről, mert a tárgyalások még javában folynak” – mondta Boullier az Autosportnak.

„Azonban úgy gondolom, az eredményeknek, illetve a remek csapatmunkának köszönhetően, talán sikerült felkeltenünk néhány cég figyelmét, akik hirtelen elkezdtek érdeklődni irántunk, hiszen jó esélyét látják annak, hogy élcsapattá nőjük ki magunkat a jövőben.”

„Ezt szeretnénk elérni. Ha pedig megfelelően kezeljük a megbeszéléseket, és helyesen járunk el, akkor minden esélyünk megvan arra, hogy egy stabil, sikeres jövőt teremtsünk magunknak.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!