Friss hírek

Boullier állítja, a Lotus jövőre is ütőképes lesz majd

A Lotus Forma-1-es csapatát irányító Eric Boullier meg van győződve arról, az enstone-i gárda 2014-ben is az élmezőnyben harcolhat majd – reményei szerint Kimi Räikkönennel.


A Lotus Forma-1-es csapatát irányító Eric Boullier meg van győződve arról, az enstone-i gárda 2014-ben is az élmezőnyben harcolhat majd – reményei szerint Kimi Räikkönennel.

Az enstone-i gárda – bár rendszerint az élmezőnyben harcol – idén csupán egyszer tudott futamot nyerni – Räikkönen az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon diadalmaskodott.

A csapat jelenleg negyedik a konstruktőrök versenyében, míg a finn versenyző továbbra is harcban van a világbajnoki címért: hátránya 38 pont az éllovas Sebastian Vettel mögött.

A Lotus jól teljesített a Magyar Nagydíjon is – a nagy hőség szemmel láthatóan kedvezett a csapat autóinak, ez persze nem meglepetés, az E21-es modellek ugyanis rendre versenyképesebbek a forróbb helyszíneken.

Eric Boullier csapatfőnök a minap elárulta, a gárda ereje annak köszönhető, hogy a téli felkészülés során elvégezték a házi feladatot.

„A téli teszteken a hétvégi teljesítményre fókuszáltunk – nem az aerodinamikára és a leszorítóerőre alapoztunk, hanem az abroncsokra, illetve a gumiteljesítményre” – idézi a szakember szavait a Motorsport-Total.com című német szaklap.

Boullier bevallotta, az autó tervezése miatt jobban teljesít magasabb hőmérsékleti viszonyok közepette, így előfordul, hogy hűvösebb időben egész egyszerűen nem tudnak olyan jó teljesítményt nyújtani.

Az enstone-i alakulat első embere nem titkoltan reménykedik abban, hogy a jövő évre is sikerül megtartaniuk világbajnok versenyzőjüket, Kimi Räikkönent. A finn a Red Bull Racinggel kacérkodik, döntést azonban még nem hozott arról, hol folytatja.

„Kimi jól érzi itt magát és szívesen maradna. Ismeri a csapatot, ismeri a környezetet, ez pedig nagyon a megfelelő csomagot kell összeállítanunk, és aztán majd eldönti, merre tovább” – magyarázta a szakember, majd hozzátette, meg van győződve arról, a Lotus 2014-ben is rendkívül ütőképes lesz majd.

„Ennek nagyon egyszerű okai vannak. Nagyon korán elkezdtünk a jövő évi projekten dolgozni. Már tavaly év közepén felosztottuk a munkát. Emellett pedig nagyon szoros kapcsolatot ápolunk a Renault-val. Márpedig a hajtásláncot gyártó vállalattal való szoros együttműködés az egyik legfontosabb összetevő ahhoz, hogy sikeresek legyünk jövőre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!