Boullier: Grosjean készen áll a visszatérésre

Készen áll a Forma-1-be való visszatérésre a GP2-es sorozat újdonsült bajnoka, Romain Grosjean – állítja a Lotus Renault GP csapatfőnöke, Eric Boullier.


Készen áll a Forma-1-be való visszatérésre a GP2-es sorozat újdonsült bajnoka, Romain Grosjean – állítja a Lotus Renault GP csapatfőnöke, Eric Boullier.

Grosjean három futammal a bajnokság vége előtt biztosította be elsőségét, menedzsmentje pedig mindent megtesz azért, hogy jövőre visszatérjen az autósportok csúcsosztályába.

A legideálisabb lehetőség természetesen az volna, ha a francia tehetség a Renault színeiben versenyezhetne 2012-ben Vitaly Petrov csapattársaként, ám az alakulat abban bízik, hogy Robert Kubica felépül a következő szezonra.

Grosjean menedzsmentje mindazonáltal több csapattal is tárgyalásban áll, így jó esély van arra, hogy az ifjú tehetséget 2009 után ismét a Forma-1-ben láthatjuk viszont.

A Renault csapatfőnöke – egyben a francia versenyző menedzsere -, Eric Boullier szerint a 25 éves tehetség készen áll arra, hogy még egy esélyt kapjon a nagyok között.

„Most mindenki róla beszél a paddockban. Három versennyel az idény vége előtt ő a GP2 új bajnoka, ami elég meggyőző” – fogalmazott Boullier.

„Nagyszerű munkát végzett és úgy gondolom, most már készen áll arra, hogy visszatérjen a Forma-1-be.”

Azt követően, hogy a Renault színeiben Bruno Senna váltotta Nick Heidfeldet, Grosjean lett az istálló hivatalos tartalékversenyzője, így amennyiben a brazil, vagy csapattársa, Petrov nem tudna rajthoz állni a szezon valamely versenyén, a GP2 újdonsült bajnoka kapna lehetőséget.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!