Portugál Nagydíj

Boullier nem örül a silverstone-i fiatalok tesztjének

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Boullier nem örül a silverstone-i fiatalok tesztjének

A Lotus istálló csapatfőnöke, Eric Boullier egyáltalán nem ért egyet azzal, hogy a Forma-1 csapatainak jelentős része november helyett az idény közepén bonyolítja majd le a fiatal versenyzők számára kiírt tesztprogramját.


A Lotus istálló csapatfőnöke, Eric Boullier egyáltalán nem ért egyet azzal, hogy a Forma-1 csapatainak jelentős része november helyett az idény közepén bonyolítja majd le a fiatal versenyzők számára kiírt tesztprogramját.

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, brit sajtóértesülések szerint a Red Bull és a Toro Rosso kivételével minden csapat júliusban, a Brit Nagydíjnak otthont adó Silverstone-ban bonyolítja majd le a szóban forgó tesztet, míg az említett két istálló az eredeti terveknek megfelelően Abu Dhabiban ad lehetőséget tehetségeinek.

A Lotust irányító Eric Boullier elárulta, egyáltalán nem örül annak, hogy szezon közben kell beiktatniuk a gyakorlást.

„Hogy őszinte legyek, egy kicsit kiábrándító a dolog” – ismerte el Boullier az Autosport című szaklapnak nyilatkozva. „Támogatom a fiatal versenyzőket, és számomra Abu Dhabi lenne a tökéletes forgatókönyv (novemberben). A fiatal srácok befejezik az idényt, melegben, remek helyen lehetne megrendezni a tesztet. Tehát valójában van egy kis problémám a döntéssel, hogy korábban tartsuk meg azt, Silverstone-ban.”

„Elég nagy vita volt a dologgal kapcsolatban, és én határozottan ellene voltam. Számomra teljesen nonszensz, hogy a fiatalok tesztjét júliusban tartsuk meg, amikor a tehetségek még idényük közepén járnak, és a versenyzésre összpontosítanak. Nem kavarhatunk be. Ez egyértelműen rossz időzítés.”

„Emellett van egy másik probléma is: azzal, hogy a szezon közepén tartjuk meg a tesztet, a csapatoknak egy másik szempontot is vizsgálniuk kell. És csapatként ez a teszt egy újabb lehetőség arra, hogy fejlesszük az autót, és kipróbáljunk néhány új elemet.”

Boullier elárulta, habár nem támogatja a döntést, a költségek szempontjából egyértelműen a silverstone-i forgatókönyv a megfelelőbb csapata számára, ezért kénytelen volt az mellett letenni a voksát.

„Egyértelműen azt kellett választanom, ami a legjobb a csapat számára, ez pedig Silverstone. De valójában szeretném, ha esne, és visszatérnénk az eredeti tervekhez.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!