Friss hírek

Boullier: Túl sokat vártak a McLarentől

Haragszik a McLaren kritikusaira a patinás angol istálló versenyigazgatója, Eric Boullier, elmondása szerint ugyanis mindenki azt várta a Hondával való egyesülés után, hogy rögtön versenyeket nyernek majd.


Haragszik a McLaren kritikusaira a patinás angol istálló versenyigazgatója, Eric Boullier, elmondása szerint ugyanis mindenki azt várta a Hondával való egyesülés után, hogy rögtön versenyeket nyernek majd.

Fernando Alonso és Jenson Button a mezőny második felében kullogott az évad első versenyein, és bár a folyamatos fejlődés látszódott a csapat teljesítményén, a pontszerzés mindezidáig nem jött össze a McLarennek.

Hirdetés
 

Bár a csapat lassan felülkerekedik a megbízhatósággal és teljesítménnyel kapcsolatos problémákon, Boullier elárulta, nagyon frusztrált, mert sokan túl nagy elvárásokat támasztottak csapatával szemben.

„Senki sem elégedett az időmérős helyezéseinkkel és a versenyeken elért eredményeinkkel, de ez van” – mondta a francia szakember az AUTOSPORT-nak.

„Egyik versenyzőnk sem elégedett a helyzettel, azzal azonban igen, hogy látják, mi van érkezőben, és elmondhatom, hogy a légkör a csapaton belül fantasztikus. Mindenki belead apait-anyait, mindenki elkötelezett.”

„A legfontosabb dolog, hogy tudjuk, mit csinálunk, és hol vagyunk gyengék. És amikor azt mondom, hogy ’mi’, akkor a McLarent és a Hondát együttesen értem.”

„A legrosszabb az, ha nem megfelelő dolgokat várnak el az embertől. Az igazság az, hogy az emberek azt várták, hogy amint a Honda összeáll a McLarennel, mindent megnyer, de ezek hibás elvárások voltak.”

Boullier kifejtette, a Mercedes példája is mutatja, milyen keményen kell dolgozni ahhoz, hogy egy csapat sikeres tudjon lenni a Forma-1-ben.

„A Mercedes persze más tészta, hiszen profitáltak a szabályváltozásokból, ami egy kiváló lépés volt részükről. De bizonyították, hogy nincs varázsszer. Nem lehet csak úgy felbukkanni és megnyerni mindent. Lehetetlen.”

„A Brawn GP után négy évbe telt, mire a Mercedes felépítette önmagát, akárcsak a Red Bull, ami abszolút normális folyamat a versenyzés világában.”

„Nem azt mondom, hogy nekünk is négy évre van szükségünk, de jelenleg ez a helyzet, és ha ez az embereknek nem tetszik, hát ez van. Mi sem vagyunk elégedettek azzal, ahol állunk, de gőzerővel dolgozunk azon, hogy elérjük a célokat, és sikerülni is fog.”

„Szeretnénk hosszú távon sikeresek lenni, a McLarenhez méltóan.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!