Lépj be az F1Világ Paddockba és kövesd velünk a Francia Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Bourdais a kiesés ellenére elégedett

Sebastien Bourdais elégedett volt pályafutása első Forma-1-es versenyén nyújtott teljesítményével, jóllehet a Ferrari motor meghibásodása miatt el kellett dobnia a már zsebében érzett fantasztikusnak mondható negyedik helyet.

Sebastien Bourdais elégedett volt pályafutása első Forma-1-es versenyén nyújtott teljesítményével, jóllehet a Ferrari motor meghibásodása miatt el kellett dobnia a már zsebében érzett fantasztikusnak mondható negyedik helyet.

A Champ Car széria négyszeres világbajnoka a mezőny végéről vágott neki a szezonnyitónak, ám egyenletes teljesítményének, kiváló taktikájának, valamint a nagyok buktáinak köszönhetően, néhány körrel a futam vége előtt már a negyedik helyen autózott.

A francia versenyző tartani tudta a mögötte rohamléptekben közeledő Alonsót és Kovalainent, és minden jel arra utalt, hogy meg tudja szerezni a negyedik helyet, azonban két körrel a futam vége előtt egy mechanikai probléma miatt kiállásra kényszerült.

Bourdais, aki Barrichello kizárásával két pontot szerzett csapatának, elégedetten nyilatkozott debütáló versenye után, azonban bevallotta, sajnálja, hogy nem sikerült célba érkeznie.

“Nem ez volt az első, és vélhetően nem is az utolsó versenyem, ami csalódást okozott számomra, azonban ami fontos, hogy a csapat kiválóan dolgozott, gyorsan reagált a pályán történő eseményekre, is amint kialudt a lámpa, azonnal kihoztak a boxba a második biztonsági autós periódus után. Remekül dolgoztak” – mondta a francia versenyző.

“Onnantól kezdve már elég üzemanyagom volt ahhoz, hogy befejezzem a futamot, míg az előttem állók egy részének még ki kellett állnia. Nagyon szoros volt, hatalmas nyomás nehezedett rám, hiszen először egy BMW-t, aztán pedig Fernandót és Kovalainent kellett magam mögött tartanom. Volt egy pont, mikor úgy döntöttem, egy kicsit visszaveszek a tempóból, de vétettem néhány hibát, így keményebben hajtottam, és növeltem az előnyömet.”

“Igen hátulról rajtoltam, nehéz autóval, így az elején egy kissé küszködtem. Azonban ahogy mentek a körök, egyre jobb lettem. Boldog vagyok, hogy szinte az utolsó pillanatokig a negyedik helyen autóztam, hiszen ez fantasztikus eredmény. Két pontot szerezni az első versenyemen, nem egy rossz dolog” – tette hozzá Bourdais.

Csapattársa, Sebastian Vettel már az első kanyarban kiesett, miután összeütközött Giancarlo Fisichellával.

“A problémák már a rajtnál kezdődtek, mikor lefulladtam” – mondta a német versenyző. “Nem tudtam mit tenni, hiszen nem az én hibám volt. Ez pedig azt jelentette, hogy csúnyán visszaestem. Az első kanyar előtt Kimi a bal, Jenson pedig a jobboldalamon volt.”

“Megpróbáltam minél közelebb maradni Kimihez, hogy elég helyet adjak a jobboldalon lévő versenyzőknek. Mikor bevettem az első kanyart, úgy éreztem, hogy valaki hátulról megütött. Megpördültem, és hirtelen az események középpontjában találtam magam. Nagyon csalódott vagyok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!