Friss hírek

Bourdais lehet a következő nagy bajnok a Forma-1-ben

A Toro Rosso versenyistálló résztulajdonosa, Gerhard Berger csak szuperlatívuszokban beszélt csapata új szerzeményéről, Sebastien Bourdais-ről, aki véleménye szerint amerikai sztárként érkezve már debütáló évében berobbanhat a Forma-1-be.

A Toro Rosso versenyistálló résztulajdonosa, Gerhard Berger csak szuperlatívuszokban beszélt csapata új szerzeményéről, Sebastien Bourdais-ről, aki véleménye szerint amerikai sztárként érkezve már debütáló évében berobbanhat a Forma-1-be.

A Champ Car háromszoros világbajnoka, Sebastien Bourdias hosszú várakozás után végre lehetőséget kap arra, hogy bizonyíthassa tehetségét a királykategóriában. A francia versenyző a jövő évben Sebastian Vettel mellett a Scuderia Toro Rosso versenyzőjeként bemutatkozhat a Forma-1-ben.

Annak ellenére, hogy korábban sem Alex Zanardi, sem pedig Cristiano da Matta nem tudott maradandót alkotni a Forma-1-ben, miután Amerikában mindkettejüket sztárként ünnepelték, a szakértők mégis úgy gondolják, hogy Bourdais jól fog szerepelni a királykategóriában.

Hirdetés
 

A Toro Rosso résztulajdonosa, Gerhard Berger az Autosport magazinnak adott interjújában elmondta, hogy miért nem tudott maradandót alkotni Zanardi és da Matta, és miért lesz sikeres Bourdais a Forma-1-ben.

“Megmondom őszintén, egy kissé aggódok amiatt, hogy ugyanolyan nehézségei lesznek, mint anno Zanardinak és da Mattának, azonban úgy gondolom, túllép majd ezeken, és bajnokká válhat a Forma-1-ben” – mondta Berger. “Teljesen mindegy milyen szériában versenyzel, vannak gyors srácok, akik még soha nem nyertek semmit, és vannak olyanok, akik mindent bezsebeltek, amit csak lehetett. Szerintem Bourdais az utóbbiak közé tartozik.”

“Mikor a múlt héten láttam őt versenyezni, másfél másodperccel volt jobb a többieknél az időmérőn. Szupergyors versenyző. Mindene megvan ahhoz, hogy sikerre vigye a királykategóriában” – folytatta az osztrák szakember.

“Egy kicsit még korai lenne olyan nagy nevekkel felvenni a kapcsolatot, mint Fernando Alonso vagy Lewis Hamilton. Azonban a jövő évtől egyre nagyobb szerepet kapnak a versenyzők, hiszen már nem lesz kipörgés gátló az autókban. Éppen ezért úgy döntöttünk, hogy egy fiatal, és egy tapasztaltabb versenyzőt ültetünk autóinkba a következő idényben. Kerestünk egy olyan pilótát, aki sikeres, tapasztalt, de még nem szerepelt a Forma-1-ben, és ezeknek a paramétereknek egyedül Bourdais felelt meg.”

“Több éve követem figyelemmel pályafutását, és mindig feltettem magamnak a kérdést, vajon mennyire jó versenyző? Fantasztikus munkát végez Amerikában, megnyerte az F3-at, az F3000-et, háromszor nyert a Champ Carban, és most is vezet, így kétség nem férhet hozzá, hogy megvan benne az erő. Egy kis kockázatot vállaltunk, de megéri” – magyarázta Berger.

“Lehetőséget biztosítottunk számára a tesztelésre, ahol szintén jól dolgozott, kiszolgálta a mérnököket, folyamatosan gyors volt, nem hibázott, és hihetetlenül fitt volt. Úgy éreztük, itt a lehetőség számunkra, hogy egy nagyon jó versenyzővel kezdhessük meg a 2008-as idényt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!