Bourdais szerint a pénz alapján dönt a Toro Rosso

A Toro Rosso francia pilótája, Sebastien Bourdais úgy gondolja, hogy csapata jövő évi versenyzői felállását sokkal inkább a pénz, mintsem a tehetség dönti majd el.

A Toro Rosso francia pilótája, Sebastien Bourdais úgy gondolja, hogy csapata jövő évi versenyzői felállását sokkal inkább a pénz, mintsem a tehetség dönti majd el.

Az amerikai Champ Car széria négyszeres világbajnoka egyelőre még maga sem tudja, megtarthatja-e versenyzői ülését jövőre, ugyanis az olasz gárda a héten több pilótát is kipróbált a spanyolországi Barcelonában.

A Super Aguri egykori versenyzője, Takuma Sato és a Red Bull tesztpilótája, Sebastien Buemi is tesztlehetőséget kapott a Toro Rossótól a katalán ringen, ahol Bourdais is jelen volt, aki elmondása szerint nem volt részese a szétlövésnek.

“Nem, én nem voltam részese a szétlövésnek” – mondta a francia pilóta a Forma-1 hivatalos weboldalán leadott interjújában. “Én voltam a mérce, hiszen a csapat nagyon jól ismer. Azonban bármit is próbáltak, a tesztprogram a gumik összehasonlításáról, és használatáról szólt.”

Annak ellenére, hogy a szezon elején egy három évre szóló szerződést kötött a Toro Rossóval, Bourdais bevallotta, egyáltalán nem érzi magát biztonságban, és meglátása szerint a pénznek kulcsszerepe lesz majd a csapat döntésében, amire még egy ideig biztosan várni kell.

“A probléma tisztán financiális. A csapatnak pénzre van szüksége, és amíg nem találnak egy olyan versenyzőt, aki elég gyors és megvan az anyagi háttere, nem véglegesítik a felállásukat.”

“Azt gondolom, hogy a döntés még várat magára, mert senkit nem látok, aki garantálni tudna pénzt azonnal, vagy holnap, vagy akár a jövőben. Azonban én egy professzionális versenyző vagyok, és eljön az a pont, mikor tudnom kell, lesz-e állásom a következő évben. Mikor eljön az idő, akkor pedig döntést kell hoznom.”

“Nem egy évre szóló szerződést kötöttem, hanem három évre írtam alá a csapattal, természetesen opciókkal. Viszont teljesen mindegy, hogy mennyi időre szól a kontraktusod, midig tartalmaz egy olyan sort, ami azt foglalja magában, hogy ha a csapat nem elégedett veled, azonnal megválhat tőled. A dolgok már csak így mennek, de nem csak a Forma-1-ben, hanem az összes többi motorsport szériában.”

Bourdais továbbá azt is elmondta, hogy nem volt teljesen megelégedve idei évével, különösen azt követően, hogy bevetésre került az új autó, ami nem feküdt vezetési stílusának.

“Ami azt illeti, csalódott vagyok, mert nagyon jól kezdtük az évet az STR2-es modellel, közel voltam Sebastian Vettelhez, azonban amint bevetésre került az STR3-as, talajt vesztettem, ugyanis problémáim voltak a balansszal, amit nem sikerült megoldanunk” – magyarázta a francia pilóta.

“Szóval volt egy elégedett és egy elégedetlen versenyző a csapatban. Az időkülönbségek néha elég nagyok voltak, így sokszor gyengének tűnhettem, ami miatt csalódott vagyok.”

“Sebastiannak könnyebb volt a dolga az új autóval, sokkal hamarabb hozzászokott, és szinte azonnal ki tudta belőle hozni a maximumot. Én is képes lettem volna hasonlóra egy olyan autóval, ami fekszik nekem, de nem ez volt a helyzet, így az én dolgom sokkal nehezebb volt az idei évben.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS