Friss hírek

Bourdais szerint Massa okozta a balesetet

Sebastien Bourdais úgy gondolja, hogy Felipe Massa volt a hibás kettejük ütközéséért, bár a sportfelügyelők ezt pont fordítva látták, ezért is büntették meg a futam után.

Sebastien Bourdais úgy gondolja, hogy Felipe Massa volt a hibás kettejük ütközéséért, bár a sportfelügyelők ezt pont fordítva látták, ezért is büntették meg a futam után.

A Toro Rosso versenyzője egy 25 mp-es időbüntetést kapott a vasárnapi futam után, ami egyben azt is jelentette, hogy a hatodik helyről visszasorolták a tizedikre, mellyel Massa a nyolcadikról felugrott a két pontot érő hetedik pozícióba.

A két autó azt követően ért össze, hogy Bourdais utolsó kiállásáról tért vissza a pályára, és az első kanyarban Massa mellett találta magát.

A Ferrari brazilja megpróbálta a külső íven körbeautózni a franciát, aki nem hagyta magát – amit Massa bánt, ugyanis megpördült.

Bár a stewardok szerint egyérzelműen Bourdais volt a hibás, maga az érintett éppen az ellenkezőjét gondolja minderről.

“Számomra teljesen tiszta a dolog. Igen, éppen tértem vissza a pályára, és valóban óvatosnak kellett lennem, de az is voltam” – magyarázta. “A belső íven maradtam, és nem szorítottam ki, nem voltam túl agresszív.”

“Mindent megtettem annak érdekében, hogy ne ütközzünk, azonban ő elkezdett cikázni, mintha ott sem lettem volna. Mit kellett volna tennem? Többször voltam már ilyen helyzetben, de még soha nem volt ilyen probléma.”

“Egy kicsit nagyobb tisztelettel kellett volna lennie irányomba, helyet kellett volna hagynunk egymásnak, és akkor nem lett volna gond, de ha nem így cselekszel, akkor ilyen dolgok történnek.”

A francia versenyző azt is elmondta, hogy Massa helyében ő biztosan nem kakaskodott volna.

“Mikor az ember a bajnoki címért van harcban, nem szabad felesleges kockázatot vállalnia. Egy ilyen manőverrel csak veszítenivalód van, semmit nem nyerhetsz. Három körön belül kiállt, előtte voltam, így biztosan mögöttünk végzett volna. Miért kell ilyeneket csinálni? Egyszerűen nem tudom megérteni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!