Emilia Romagna Nagydíj

Ne maradj le! Kövesd az imolai eseményeket az F1Világ Paddockban! Kattints!

Bourdais változatosságot szeretne a Forma-1-ben

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Bourdais változatosságot szeretne a Forma-1-ben

Sebastien Bourdais arról beszélt a napokban, hogy örülne annak, ha a Forma-1-es pilóták ismét versenyezhetnének más kategóriákban is, ahogy az egykoron megszokott volt a motorsportban.

Sebastien Bourdais arról beszélt a napokban, hogy örülne annak, ha a Forma-1-es pilóták ismét versenyezhetnének más kategóriákban is, ahogy az egykoron megszokott volt a motorsportban.

A ChampCar négyszeres világbajnoka a GPWeek internetes magazinnak mesélt vágyairól, és elmondta, mennyire jó lenne, ha a sport visszatérhetne egykori tradícióihoz.

“Szeretem a régebbi idők versenyzési stílusát. Sajnos azt látom, hogy ez a dolog különböző okok miatt elveszett, de jó lenne, ha engednék a Forma-1-es pilótákat, hogy megmutathassák képességeiket más szériákban is.”

“Természetesen megnehezíti ezt jelenleg, hogy mindenkit exkluzív szerződés köt csapatához” – magyarázta a Toro Rosso francia versenyzője.

Bourdais ifjú éveit sportautós tapasztalatokkal is kiegészítette a Formula szériákban történt versenyzése mellett, és megerősítette, hogy szeretné, ha megvalósulhatna álma: hogy megnyerje a 24 órás Le Mans-i versenyt.

“Úgy érzem, a versenyzők többsége tényleg szenvedéllyel viseltetik az autósportok iránt. Egykoron nemcsak pénzért versenyeztek, hanem “örömautóztak” is, egyszerűen csak a versengés szeretete miatt ültek autóba” – folytatta.

“Milyen klassz lenne, ha ugyanazokat a srácokat láthatnánk versenyezni a Forma-1-ben, majd Le Mans-ban, vagy akár a Formula-2-ben, egyszerűen csak azért, mert szeretjük ezt csinálni, és mert mi vagyunk a legjobbak a világon.”

“Imádnám, ha lehetőségem lenne valami ilyesmire. és a nézők is láthatnák, hogy nem csak egy szériában tudunk érvényesülni, ahol adott egy autó és valamilyen felkészültségi szint, ahol csak annyira lehetsz jó, amennyit ki tudsz hozni belőle” – tette hozzá Bourdais.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!