Bourdais volt a legjobb választás a Toro Rossónak - F1VILÁG.HU

Bourdais volt a legjobb választás a Toro Rossónak

HIRDETÉS

A Toro Rosso tulajdonosa, Dietrich Mateschitz elmondta, hogy abszolút logikus választás volt Sebastien Bourdais leigazolása a következő idényre, ugyanis a francia pilóta már első évében kiválóan teljesített, csak nem volt szerencséje.

A Toro Rosso tulajdonosa, Dietrich Mateschitz elmondta, hogy abszolút logikus választás volt Sebastien Bourdais leigazolása a következő idényre, ugyanis a francia pilóta már első évében kiválóan teljesített, csak nem volt szerencséje.

Annak ellenére, hogy nem tudta tartani a lépést csapattársával, Sebastian Vettellel a tavalyi évben, a Toro Rosso vezetése végül úgy döntött, Takuma Sato helyett Bourdais-t választja Sebastien Buemi csapattársául a 2009-es idényre.

Mindez pedig abszolút logikus lépés volt a csapattól, véli Mateschitz, aki szerint a négyszeres Champ Car bajnok sokkal jobban fog teljesíteni, mint bemutatkozó évében.

“Nem volt különösebb alternatíva Bourdais számára” – mondta az osztrák milliárdos. “Sato is kiválóan teljesített a teszteken, azonban ő onnan kezdte volna, ahonnan Bourdais tavaly.”

“Bourdais-nak volt néhány nagyon jó versenye és időmérő edzése, azonban nem volt különösebb szerencséje. Mikor befektetsz egy versenyzőbe, és az ráadásul még jól is megy, akkor logikus lépés még egy évet hosszabbítani vele. Mindene megvan ahhoz, hogy kihozza magából a maximumot második évében.”

A francia versenyző tegnap kezdte meg a munkát az e heti teszteknek helyet adó spanyolországi Jerezben, ahol újdonsült csapattársát, Buemit váltotta a Toro Rosso tavalyi versenyautójának volánja mögött, mellyel nem meglepő módon fényéveket vert a többiekre, akik már az idei autókkal köröztek.

Bourdais elmondta, nagyon boldog, hogy a várakozásnak vége, és biztos abban, hogy jobb formában lesz majd az idei esztendőben.

“Örülök, hogy vége a várakozásnak. Jó érzés tudni, hogy mit fogok csinálni az idei évben, és hogy tovább folytathatom a munkát a csapattal a Forma-1-ben” – mondta az érintett az autosport.com-nak.

“Mindig van mit bizonyítanod. Erről szól a versenyzés. Lehetsz király egy versenyen, de aztán az emberek elfelejtenek, és ismét bizonyítanod kell. Azonban biztos vagyok abban, hogy képes vagyok erre. Ez egy igen összetett rendszer, melyben nem tudsz mindent az irányításod alatt tartanim és néha működik, máskor pedig nem. De ezt el kell fogadnod.”

“A tavalyi évhez hasonlóan, idén is a lehető legtöbb pontot szeretnénk begyűjteni. Az elmúlt évben több remek lehetőséget is elhalasztottunk, így bízom abban, hogy idén mellénk áll majd a szerencse” – tette hozzá Bourdais.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!