Friss hírek

Bővíti infrastruktúráját az Audi az F1-es csatlakozás előtt

Újabb részleteket árult el a Forma-1-hez 2026-ban csatlakozó Audi arról, milyen beruházásokat hajt végre annak érdekében, hogy a lehető legversenyképesebb erőforrással állhasson elő néhány év múlva.

A német gyártó még augusztusban jelentette be, hogy 2026-ban motorgyártóként csatlakozik a Forma-1-hez, azóta pedig kiderült, a Sauberrel lépnek majd szövetségre, így a svájci istálló lényegében gyári csapata lesz az Audinak.

Miközben a versenyautó fejlesztése továbbra is a svájci Hinwilben zajlik majd, a V6-os erőforrást az Audi neuburgi központjában építik meg, a Forma-1-es projekten pedig már hónapok óta dolgoznak a németek. Az infrastruktúra bővítése pedig folyamatos, nemrég megkezdődött egy új, 3000 négyzetméteres épületrész építése, amely a motorfejlesztésekhez szükséges próbapadok otthonául szolgál majd.

Hirdetés
 

Az új, F7.2-es néven futó épületész az úgynevezett Competence Centre Motorsport bővítése lesz Neuburgban, mely 2014-ben nyitotta meg kapuit, és lényegében az Audi WEC-, Forma-E-, és Dakar-programjának központja. Az új szárny várhatóan 2024 első negyedévére készül el, de a munka már jövő márciustól megkezdődhet innen. 

Az Audi már 220 szakemberrel dolgozik a Forma-1-es projekten, a gyártó pedig 2023 közepére 300-nál is több munkavállalót akar foglalkoztatni.

„Erőforrást fejleszteni a világ legigényesebb versenysorozata számára Németországban óriási kihívás” – fogalmazott Adam Baker, az Audi F1-es programjának vezetője. „Már most egy nagyszerű csapatunk van a neuburgi létesítményünkben, mely folyamatosan növekszik.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!