Brawn: 2022-ben jönni fognak az új F1-es szabályok! - F1VILÁG.HU

Brawn: 2022-ben jönni fognak az új F1-es szabályok!

HIRDETÉS
Nem fogják eltolni még egy évvel az eredetileg 2021-re tervezett új szabályok bevezetését a Forma-1-ben – ezt a száguldó cirkusz sportigazgatója, Ross Brawn szögezte le.
F1 2021

A koronavírus-járvány miatt a királykategória csapatai megállapodtak abban, hogy 1 évvel elhalasztják az új regulák bevezetését. Ennek legfőbb oka a költségcsökkentés volt, hiszen a 2020-as szezon a párhuzamos fejlesztések miatt az F1 történetének legdrágább idényének ígérkezett.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner viszont ezt követően azt mondta, szerinte a legjobb megoldás az lenne, ha az új szabályokat 2022-ben sem vezetnék be, hanem eltolnák azokat inkább 2023-ra.

„Azt gondolom, bizonyos csapatok törekedtek arra, hogy még egy évvel eltoljuk ezt” – mondta Ross Brawn, a Forma-1 sportigazgatója.

„Véleményem szerint abszolút indokolt átmenteni a mostani autókat a jövő évre, hiszen a bezárás kellős közepén vagyunk. Szóval ez abszolút indokolt. Az új szabályokkal azt a célt szeretnénk elérni, hogy komplexitás szempontjából a sportág sokkal életképesebbé váljon gazdaságilag, főleg a pénzköltések tekintetében.”

„A mostani autók annyira komplexek, hogy minél többet költünk rá, annál gyorsabbak lesznek, és ki kell egyensúlyozni ezt a görbét. Olyan szituációt kell teremteni, melyben nem a pénz az egyetlen döntő dolog abban, hogy mennyire vagy versenyképes.”

„Ezért szükségünk van ezekre az új autókra.”

„Továbbra is azt szeretnénk, ha a legkiválóbb csapatok győznének – de fenn kell tartanunk a sportág integritását, hogy a legjobb csapatok győzzenek. Viszont azt gondolom, még egy kicsit odébb van, hogy egy ilyen versenyképes formátumot teremtsünk – viszont kétségkívül jönni fognak 2022-ben!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!