Brawn a DRS-től szabadulna meg először

Szeretne megszabadulni a mesterkélt dolgoktól, például a DRS-rendszertől a Forma-1 új sportigazgatója, Ross Brawn.


Szeretne megszabadulni a mesterkélt dolgoktól, például a DRS-rendszertől a Forma-1 új sportigazgatója, Ross Brawn.

A száguldó cirkusz új tulajdonosa, a Liberty Media hétfőn jelentette be, hogy sportszakmai oldalról a korábbi csapatfőnökre, Ross Brawnra bízza a Forma-1 irányítását.

Hirdetés
 

Brawn elárulta, nem fognak elkapkodni semmit, ám az biztos, hogy komoly változások lesznek a sportban az elkövetkezendő években. A szakember hosszú távú tervekben gondolkodik.

„Természetesen lesz változás” – mondta a szakember a Gazzetta dello Sport című olasz lapnak.

„Azáltal, hogy Chase az elnök és ügyvezető, én felelek a sportszakmai, míg Sean Brathes a marketing- és médiaügyekkel, a döntések sokkal egyhangúbbak lesznek. És aztán bevonjuk majd az FIA-t, a csapatokat és a szervezőket.”

„Az elmúlt években azt láttam, hogy az F1 nem igazán reagált. A folytonosság nyilvánvalóan fontos dolog, de óvatosnak kell lennünk, hogy megőrizzük a nagydíjak lényegét.”

„Egy alapos tanulmányozási időszak után egy 3-5 éves tervben kell gondolkodnunk, és fokozatosan kell innovációkat bevezetnünk. A gyors beavatkozás konktraproduktív lehet.”

Brawn elárulta, mindig is szkeptikusan állt hozzá az olyan mesterkélt dolgokhoz, mint a DRS, a dupla pontozás, vagy éppen a kieséses rendszer az időmérőkön.

„El kell kerülnünk mindazt, ami az elmúlt években történt, magyarán, hogy beleestünk abba a kísértésbe, hogy mesterségesen kreáljuk a show-t. Azzal persze egyetértek, hogy meg kell bizonyosodnunk arról, hogy nagyobb lesz a versengés. De ehhez türelemre lesz szükségünk, nem tudunk mindent átalakítani. Hiba volna, ha hirtelen fekete helyett mindenre fehéret mondanánk. Ez egy nagyon komplex sportág.”

Brawn a BBC-nek nyilatkozva elárulta azt is, egyes újításokat akár már 2018-ban bevezethetik a Forma-1-ben.

„Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy nincsenek mesterkélt megoldások. Ott van például a DRS: mindenki tudja, hogy mesterkélt. Tisztább megoldásokra van szükségünk.”

„Vannak elképzeléseim – mindet nem oszthatom meg önökkel, mert először a csapatok véleményét akarom kikérni. De vannak ötleteim, melyeket elkezdhetnénk kielemezni, és 2018-ban, vagy 2019-ben talán használni is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!