Friss hírek

Brawn: A Ferrari nem szalaszthatja el a 2022-es esélyt

Óriási esélyt kínálnak a 2022-es szabályváltozások a Ferrari csapata számára, az olasz istállónak pedig élnie kell majd ezzel a lehetőséggel – mondja a maranellóiak egykori technikai igazgatója, Ross Brawn.

A Ferrari számára kiábrándítóan alakult a 2020-as idény, jelenleg is csak a 6. helyet foglalják el a konstruktőri pontversenyben.

Az olaszok persze megpróbálnak fejlődni a 2021-es idényre: teljesen áttervezik V6-os erőforrásukat, és bár új autót nem építhetnek a következő szezonra, megpróbálják kiküszöbölni az idei modell gyengeségeit.

A nagy lehetőséget persze 2022 jelenti majd a Ferrari számára, hiszen jelentősen átalakulnak a Forma-1 szabályai. A jelenleg a száguldó cirkusz sportigazgatójaként tevékenykedő Ross Brawn szerint a Scuderia nem szalaszthat el egy ekkora esélyt.

„Azt gondolom, 2022 nagyszerű lehetőség lesz az új versenyautókkal” – mondta Brawn a Gazzetta dello Sportnak nyilatkozta.

„Nincs kétségem afelől, hogy kőkeményen fognak dolgozni a jövő évi autón Maranellóban, de a prioritás 2022 kell, hogy legyen számukra, mert egy ilyen lehetőséget nem szalaszthatnak el.”

Brawn annak kulcsszerepet vállalt a Ferrari, később pedig a most domináló Mercedes felépítésében. Azt mondja, büszke arra, hogy ilyen nagy csapatoknál dolgozhatott.

„Nagyon szerencsés voltam pályafutásom során, hogy ilyen lehetőségeket kaptam” – fogalmazott a szakember.

„Sok jó barátom van az F1-ben, örülök például annak, hogy most újra [Stefano] Domenicalival dolgozhatok együtt. Nem egyszerre távoztunk a Ferraritól, de kiváló kapcsolatban maradtunk. És rengeteg barátom van a Mercedesnél is, és egyszer örömmel dolgoznék újra velük is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!