Brawn: A Ferrarinak fontos lesz válaszokat találni - F1VILÁG.HU

Brawn: A Ferrarinak fontos lesz válaszokat találni

HIRDETÉS
A Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn szerint a múlt hétvégi Francia Nagydíjon kiábrándítóan teljesítő Ferrari képes lesz arra, hogy visszavágjon a gyenge eredmények után.
GP FRANCIA F1/2021 - DOMENICA 20/06/2021 
 credit: @Scuderia Ferrari Press Office Carlos Sainz pitstop

Miután Monacóban és Bakuban is rajtelsőséget szerzett, a Ferrari a franciaországi időmérő edzésen is meglehetősen erős teljesítményt tudott nyújtani, és joggal bízott a kettős pontszerzésben.

A vasárnapi versenyen azonban Charles Leclerc és Carlos Sainz is sokat küszködött az autóval – főleg a gumik okoztak problémát a pilótáknak, emiatt pedig a pontszerzés sem jött össze.

Bár Mattia Binotto csapatfőnök szerint nem valószínű, hogy idén teljesen meg tudják oldani ezt a problémát, a Ferrari korábbi technikai igazgatója, Ross Brawn biztos benne, az olaszok vissza fognak vágni.

„Meglepetés volt a Ferrari küszködése az elmúlt két versenyhétvégén nyújtott teljesítményük után. Az időmérőn tisztességes tempóval rukkoltak elő, és őszintén nem tudom, ez hová tűnt a versenyen” – mondta Brawn.

„Ki kell deríteniük, mi csúszott félre, mert ez nincs rendjén a legutóbbi teljesítményükhöz mérten. Nagyon furcsa eredmény született, de meggyőződésem, hogy visszavágnak majd.”

„Tapasztalatból tudom, hogy a csapat tagjai – úgy a pályán, mint a gyárban – szeretnék tudni, mi siklott félre. Ha meg tudják adni nekik a válaszokat, akkor képesek lesznek megtartani a jó csapatszellemet. De ha azt mondják, hogy ’bocs, nem tudjuk, mi történt, és majd meglátjuk, mi lesz a következő versenyen’, az kétségkívül nem az, amit a csapattagok hallani akarnak.”

„Én azt mondanám a csapatnak, hogy ’adjatok nekünk pár napot, hogy kiderítsük, mi történt, és aztán megpróbálunk előállni a konklúziókkal, és azzal, hogy mit fogunk most csinálni’. Ez volt a triplaforduló első állomása, szóval két verseny lesz még, ez pedig megnehezíti a helyzetet.”

„A legtöbb csapatnak van már tapasztalata a gyenge hétvégékben. Arra számítok, hogy a Ferrari mérnökei csendben leülnek, és kitalálják, miért voltak ennyire gyengék.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!