Friss hírek

Brawn: A Honda még nem döntött jövő évi felállásáról

Bár korábbi interjújában utalt rá, a Honda Racing csapatvezetője, Ross Brawn cáfolta, hogy a japán gárda biztosan megtartja jelenlegi versenyzőit, és változatlan felállással vág majd neki a 2009-es idénynek.

Bár korábbi interjújában utalt rá, a Honda Racing csapatvezetője, Ross Brawn cáfolta, hogy a japán gárda biztosan megtartja jelenlegi versenyzőit, és változatlan felállással vág majd neki a 2009-es idénynek.

A brit szakember pénteken a Forma-1 hivatalos weboldalának adott nyilatkozatában elhintette, csapata készen áll megtartani versenyzői felállását a következő szezonra, amely olyan híreknek adott táptalajt, miszerint versenyzőik már alá is írták szerződésüket 2009-re.

Brawn azonban tisztázta mondandóját, és kijelentette, a Honda egyelőre még nem döntött jövő évi felállásáról, és egyik versenyzőjével sem hosszabbított.

“Nos, még semmi sem biztos” – mondta Brawn az Autosportnak. “Már vannak elképzeléseink, milyen utat követünk, de egyelőre még semmi nem biztos. Versenyzőinkkel együtt keményen dolgozunk a megoldáson, de még nem született döntés.”

A Honda ügyvezetője, Nick Fry azonban hozzátette, nem csodálkozna, ha a japán gárda változatlan versenyzői felállással kezdené meg a jövő évet.

“Nem, egyáltalán nem lennék meglepve, ha ugyanazzal a versenyzői felállással kezdenénk meg a következő idényt, mert pilótáink kiválóan teljesítenek, azonos szinten vannak, és egyelőre még nem tudtunk olyan autót biztosítani számukra, amilyet megérdemelnek” – mondta Fry.

A Honda ügyvezetője ugyan dicsérő szavakkal illette Barrichellót, cáfolta, hogy a brazil pilóta legutóbbi dobogós helyezésével egy időben, aláírták volna a szerződéshosszabbításról szóló dokumentumokat.

“Rubens fantasztikus munkát végez az idei évben. Szemmel látható, hogy sokkal jobb, mint korábban volt. Kívülről az látszik, hogy a csapathoz érkezett Ross, akivel régről ismerik egymást, míg Jensonnak meg kellett ismerkednie az új szakemberrel, ami nyilván időbe telt. Ez pedig az egyiknek segített, a másikat pedig hátráltatta.”

Bár egyesek szerint a Honda komolyan érdeklődik Fernando Alonso szolgálatai iránt, Fry elmondta, számukra nem érdekes mindössze egy évre leigazolni a spanyolt.

“Úgy gondolom, hogy egy évre senkit nem érdemes leszerződtetni, teljesen mindegy, ki az. Ez az idő túl rövid ahhoz, hogy hozzászokjon az autóhoz, és megismerkedjen a körülötte dolgozókkal, és kihozza magából a maximumot. Jelenlegi versenyzőinkkel pedig abszolút meg vagyunk elégedve, hiszen kivételes munkát végeznek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!